A gasztroreality történetében nagyon ritkán látott alapanyaggal indult a Döntő, bonitóval, egy tengeri hallal dolgozhattak, ami igazi delikátnak számít. A második feladatban a versenyzők a molekuláris gasztronómia világába látogattak el. Pár Michelin-csillagos bevezető mondatot követően Rácz Jenő folyékony nitrogén segítségével készült fagylaltot mutatott be, majd lecitines hab-alternatívák elkészítését demonstrálta Sárközi Ákos. A versenyzők feladata az egyik technika alkalmazása volt, miközben az alapanyagokat szabadon választhatták ki.
A séfek a Döntő további részében már nem mentorálják a séfkabátosokat, mindent az eddig felhalmozott tudásuk és tapasztalataik alapján kell megoldaniuk.
A nap végére mindössze öten maradtak versenyben, miután a Döntő hét első kiesője – a zsűri döntése alapján – Nagy Dani lett. A héten eldől melyik séf nyeri a műsor történetének első Aranykupáját, ki viszi el A Konyhafőnök trófeát és kié lesz az ezzel járó 10 millió forint!
„Mintha egy kitüntetés ért volna” – A Konyhafőnök versenyzői meghatódva vették át a séfkabátokat
Számtalan akadály, hátráltatás, megannyi előny és sikerélmény után A Konyhafőnök jubileumi évadának döntősei átvehették a séfkabátokat, amiért mindeddig dolgoztak. A versenyzők a bennük kavargó érzelmek mellett a motivációikról és a jövőbeli terveikről is meséltek.
„Egyszer meghívhatnál magadhoz” – Horváth Geri közös terveket szövöget Fördős Zével?
Horváth Geri szeme előtt eddig a köpeny… kötény, jobban mondva a séfkabát megszerzése lebegett, a céljai azonban itt nem érnek véget: a Street Kitchen stúdiójába is szívesen visszatérne. Nem bízta a véletlenre a dolgot, be is avatta a terveibe Fördős Zét.
Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!