A Konyhafőnök – közeledik a verseny vége!

A Konyhafőnök – közeledik a verseny vége!
A Döntő második napján a versenyzők egy lépéssel közelebb kerülhettek a végső győzelemhez!

Házi és vadalapanyagok hevertek a pulton, a versenyzőknek ezúttal két ételt, egy elő-és egy főételt kellett elkészíteniük 60 perc alatt. Házi kecske és vadkecske, házi kacsa és vadkacsa, házi nyúl és vadnyúl, házi sertés és vaddisznó, galamb és vadgalamb volt a főalapanyag, ami mellé például sóskát és vadsóskát, brokkolit és vadbrokkolit választhattak a séfkabátosok. A feladat két tányérjába nem használhatták ugyanazt az alapanyagot.

Muflongerinccel dolgoztak a második főzés alkalmával, amit Magyarországon termesztett, különleges trópusi gyümölcsökkel kellett párosítani. A gyümölcsök gazdája, a cserkeszőlői Iglódi Ferenc is ellátogatott a stúdióba, hogy bemutassa üvegháza érdekességeit. Az ehető banánvirágtól a banántörzsig, a magyar narancson át a mangóig, rengeteg egzotikus gyümölcs volt a paradicsomi pulton. A séfkabátosoknak 3 különböző elemet kellett választaniuk, plusz egy kötelező elemet, a banántörzset.

A versenynap végén Földi Laci hagyta el a konyhát. Percről percre közeledik A Konyhafőnök jubileumi évadának Fináléja, ahol kiderül ki nyeri meg a trófeát és az ezzel járó 10 millió forintot!

Földi Laci rekorder lett ujjvágásban?

Földi Laci annyira kapkodott főzés közben, hogy újra elvágta az ujját, amit A Konyhafőnök zsűrije döbbenten figyelt. Miközben a versenyzőt ellátták Sárközi Ákosék megjegyezték, hogy Lacinak lassan nem marad olyan ujja, amit nem vágott el.

 

Fogyókúra és hajnövesztés trópusi gyümölcsökkel? A Konyhafőnök zsűrije lecsapott

Iglódi Ferenc egy izgalmas bemutatóval lepte meg A Konyhafőnök döntőseit és zsűrijét, ugyanis az itthon termesztett trópusi gyümölcseivel kapcsolatban adott pár tippet. Rácz Jenő és Fördős Zé ráadásul különös izgalommal hallgatták, amikor az alapanyagok egy-két plusz jótékony hatása is szóba került.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!