
Az első nézői kérés alapján Sárközi Ákos visszanyúlt az alapokhoz, a hétköznapokban is használt sertéshúsfélék feldolgozása volt az első feladat. Bizonyítandó, hogy a legátlagosabb hozzávalókból is készülhet versenyszintű főétel. A kék kötényesek szemében viszont pont a közkedveltség miatt volt nehéz a feladat és a meglepetés-párosítás sem könnyítette meg a dolgukat, ami kukorica volt. Séfjük a textúrák játékosságát várta tőlük, legalább három verzióban.
Fördős Zé „hazai” pályája volt a második főzés: toszkán hangulatú házi tészta készítése volt az elvárás. Ráadásul olasz nagymamája küldött egy kosárnyi finomságot, amikből az előnyt szerző versenyző falatozgathatott, míg A Konyhafőnök zsűrije a keze alá dolgozott – a reality története folyamán először.
Sárközi Ákos elődöntő hetének második napján Pintér Vivien távozott a konyhából, aki korábban Rácz Jenővel és Fördős Zével is randevúzott.
Sárközi Ákos textúrákkal inspirálta a versenyzőit
Hogyan lehet többféleképpen megmutatni egy alapanyagot a tányéron? Sárközi Ákos belevetette magát a kukoricásba, hogy a kékeknek a lehető legtöbb formájában mutathassa meg a zöldséget.
Rácz Jenő lett az egyik versenyző jobb keze főzés közben
Kettel-Fülöp Flóra az előnyének köszönhetően 5 percig megkapta Rácz Jenőt, akire bármilyen feladatot rábízhatott. Fördős Zé és Sárközi Ákos elismerő pillanatásokkal figyelték, ahogy a kék csapat versenyzője ravaszul használta ki a lehetőségét.
Sárközi Ákos ledöbbent Flóra ételén: „Nem is kóstolom meg”
Rácz Jenő és Fördős Zé meglepődve figyelték zsűritársukat, aki Kettel-Fülöp Flóra étele láttán egyszerűen előkapta a mobilját. Nem értették, hogy mi történik.
Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!