A Konyhafőnök – Marika néni érkezik a konyhába!

A Konyhafőnök – Marika néni érkezik a konyhába!
Marika néni leleplezése előtt azonban a Középdöntő második napján újabb pontoként szálltak “pultba” a versenyzők.

A zsűri Izlandra kalandozott a triókkal, akik olyan különleges főalapanyagok közül választhattak, mint bárányborda, rénszarvas gerinc, juh comb, tőkehal, szardínia és kékkagyló. Emelett használhattak a versenyzők skyr-t, ami a joghurt, a sajt, a kefír és a tejföl izlandi keveréke. A jubileumi évadhoz elvárható módon a séfek és Zé ezúttal nem főételt, hanem egy amuse-bouche-t és egy előételt várt a csapatoktól. Előbbi vendégváró falatkákat jelent, koncentrált ízekkel és formákkal. Miután a séfek inspiráció gyanánt bemutatták, hogy ők mire gondoltak, azonnal üzent Rácz Jenő Marika néninek, aki szerint ezekkel az ételekkel nem lehet jól lakni: a fine dining éttermek degusztációs menüi ilyen kifinomult, apró falatkákat is tartalmaznak, de a menüsor végére senki sem marad éhes. Fördős Zé, aki járt már mindkét séf Michelin-csillagos éttermében, megerősítette, hogy “degeszre ette magát” mindkét helyen.

A második feladatban “belsőséges” hangulatba kerülhettek a csapattársak, ugyanis különböző állatok belsőségeivel dolgozhattak. Két-két egymást követő, harmónikus fogást várt a zsűri a versenyzőktől. Ehhez a gondolathoz olyan alapanyagokat társítottak, mint sertés agyvelő, sertésháló, sertés és csirke máj, csirkezúza, marha- és bárányvese, marha és báránypacal, valamint haltej és ikra.

A napot minden kétséget kizáróan a két pontot is bezsákoló piros csapat nyerte. A Középdöntő harmadik napján leleplezzük Marika nénit, aki már eddig is a “nézők hangja” volt A Konyhafőnök 10. évadában!

Rácz Jenő és Sárközi Ákos megmutatták, milyen ételeket várnak a versenyzőiktől

Rácz Jenő egy amuse-bouche-t, Sárközi Ákos pedig egy előételt készített, hogy megmutassák a versenyzőknek, milyen fogásokat lehet kihozni az előttük látható alapanyagokból. Az adagok aprók voltak, viszont a mögöttük lévő munka annál nagyobb.

 

„Mi ez a förmedvény?” – Sárközi Ákos többször is kidobta a kékek ételét

Laci Hanna utasítására belekezdett egy kuszkusz saláta elkészítésébe, azonban többszöri próbálkozásra sem tudták eltalálni azt az állagot, amit a séfjük szívesen látott volna a tányéron.

Rácz Jenő 10 perccel a főzés vége előtt vette el csapata alapanyagát

Dóri, a pirosak konyhafőnöke a főzés vége előtt elégedetlen volt az egyik halfiléjükkel, így megkérte Zsuzsát, hogy kezdjen neki újra. Rácz Jenő azonban nem hagyta, hogy kárba menjen az addig elvesztegetett idő.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!