A Konyhafőnök 2021-es győztese állt a Cápák elé

A Konyhafőnök 2021-es győztese állt a Cápák elé
Bóza Roland, A Konyhafőnök 2021-es győztese, két külön testvérpár, egy felbosszantott feltatláló és egy nemes küldetést végző vállalkozó állt a befektetők elé a Cápák között ötödik adásában. A Cápák ismét a családi vállalkozásokban hittek: mind a két testvérpár kapott befektetési ajánlatot a stúdióban!

A felbosszantott feltaláló

Holló Csabától elloptak egy biciklit. Vannak olyan emberek, akik az ilyen esetekből merítenek erőt, majd később ihletet. A láthatatlan zár (LockInvisible) története is ilyen. A nyereg csövébe rejtett zár már saját szabadalmi útját járja, feltalálója egy nemzetközi közösségi finanszírozási kampányhoz kért először 100 ezer eurót, ahol előrendelésekből hozná össze azt a minimum mennyiséget, amikor már saját maga tudja gyártani a terméket. Részvényvásárlási opcióval, 1 millió eurós befektetést követően a leendő cégből 30%-ot adna annak a Cápának, aki vele tekeri körbe a Földet. Moldován András elsőként, majd a többi Cápa is kiszállt a lehetőségből.

„Ez egy álommeló” - Lakatos István munkát ajánlott a testvérpárnak

Egy testvérpár, Mráz Márk és Marcell egyedi tervezésű thermo-pulóverek (PuloWear) gyártásába és forgalmazásába kezdett, hogy a lehető legnagyobb profitot érjék el, a lehető legrövidebb időn belül. A Cápák többségét nem tudták meggyőzni arról, hogy üzleti lehetőség van mögöttük, Lakatos István azonban egy teljesen újszerű ajánlattal állt elő: ha a két Kishal - mivel munkájuk mellett, másodállásban foglalkoznak a termékkel -, 2 hónapon belül elmegy dolgozni Istvánhoz, akkor megadja nekik - 33%-os üzletrészért - a 20 millió forintot. Az egyelőre félállásban vállalkozó testvérek elfogadták a különleges, a Cápák között hazai történetében még nem látott ajánlatot!

„Ez küldetés, nem üzlet”

Viola Melinda ápolóként dolgozik. Megfigyelése szerint rengeteg papír kerül kidobásra egyetlen év alatt. A vállalkozó ezt megakadályozandó - megváltozott munkaképességű foglalkoztatottakkal - a kézműves ipart hívta segítségül és egy közép-amerikai hajtogatási módszerrel táskákat készít a fenntarthatóság és a környezettudatosság jegyében (Violinda). Ehhez a legkülönfélébb papírhulladékokat használja fel, de a vízállóságért cserébe, egyelőre műanyagot használ, ami Moldován András szemében vércsepp volt a tengerben. 4 millió forintért érkezett a vállalkozó, azonban – bár célja és módszere nemes – a nagyhalak nem haraptak rá az ajánlatra, Balogh Petya szerint „ez küldetés, nem üzlet és ez így van jól”. Ennek ellenére Tomán Szabina felajánlotta: ha a vállalkozó bizonyít és adott időn belől, adott mennyiséget legyárt, akkor megfontolja a befektetési lehetőséget, amit közösségépítésre használna fel.

A Konyhafőnök kisütött valami újat a Cápáknak

Bag-Dog néven, vadonatúj, öt különböző ízben készült, gyorsfagyasztott gourmet szendvicseket szeretne értékesíteni Bóza Roland, A Konyhafőnök korábbi győztese. Tovább terjeszkedne a termékekkel, nem csak fejér-megyei üzleteiben árusítana, hanem országszerte. Ehhez 25 millió forintért 25%-ot adna a cégéből. A Cápák megkóstolták a szendvicseket és örömmel haraptak rá a felkészült séf receptjeire. Mindössze a csomagolás nem tetszett nekik, ezért Balogh Levente már a stúdióban hasznos információkkal látta el Rolandot a kiskereskedelemmel kapcsolatban. Lakatos István – a vállalkozó tudásának és elszántságának köszönhetően - pedig be is szállt volna az üzletbe, ha Balogh Levente vagy Moldován András is beszáll mellé, hiszen István saját bevallása szerint nem ért az élelmiszeriparhoz. Moldován András végül elvetette az üzletet, mondván „az nem egy üzleti kategória, hogy finom”. Azonban a sertésmogul – mivel neki is szimpatikus volt az egykori ketrecharcos – felajánlotta mentori segítségét, ha tud, válaszolni fog a tehetséges vállalkozó kérdéseire.

Csináld magad! - táska – kemény százalékokról szólt az alku

Közösségi alkotói teret szeretnének létrehozni a Mitter-testvérek, ez a Mittersisters DIY Bar Budapest ötlete, ahol mindenki, előregisztráció nélkül betérhet és saját maga, segítséggel, önálló bőrdíszműves termékeket állíthat elő. Mitter Anna Róza a cég lelke, de testvére is segít neki a designban. A Cápáknak nagyon tetszett az ötlet és a minőségi kivitelezés is, ezért a vállalkozó több ajánlatot is kapott. Tomán Szabina nyitotta a befektetési ajánlatok sorát, 20 millió forintért 35%-ot kért el az üzletből. Lakatos István pedig 5 millió forintért 15%-ot igényelt, a maradék 15 milliót pedig 2 éves hitel formájában adta volna a „csináld magad” bőrdíszműves vállalkozásnak. Mivel a Mittersisters alapítójának kimondottan Szabinához „húzott a szíve”, ezért egy kemény ajánlat-ellenajánlat alkudozás eredményeképpen végül Tomán Szabinával kezet is ráztak. 20 millió forintért 32%-os részesedést harapott ki a Cápa, hiszen az üzletasszony szerint „a gyors növekedésnek nagy az ára”.

Az ötödik adást követően a Cápák között partnerei az alábbi különdíjakat ajánlották fel:

a K&H az innovációért és fenntarthatóságért különdíj jelöltje, a Telekom Digitálisan Tettrekész díjasa, a Samsung különdíj-jelöltje, valamint a KIA fenntartható mobilitás különdíj-jelöltje Mitter Anna Róza, Mittersisters.

 

A Konyhafőnök 2021-es győztese szendvicsekkel állt a Cápák elé

 

Bóza Roland, a gasztroreality 8. évadának legjobbja úgy döntött, hogy egy olyan vállalkozásba kezd a street food és gourmet éttermek mellett, ami az ő folyamatos jelenléte nélkül is képes működni. Ezért álmodta meg a Bag-Dog szendvicseket, melynek marketingjére 25 millió forintot kért a befektetőktől 25 százalék tulajdonrészért cserébe.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!