A History csatorna új sorozatot készített diktátorok luxus rejtekhelyéről

A History csatorna új sorozatot készített diktátorok luxus rejtekhelyéről
Az A+E Networks EMEA örömmel mutatja be új, hatrészes sorozatát, a Diktátorok titkos búvóhelyét, amelyet az Inborn Media, a varsói székhelyű történelmi dokumentumfilmeket készítő cég készített.

Az aprólékos kutatások és szakértői interjúk révén ez az úttörő sorozat példátlan betekintést nyújt a fényűző rezidenciákba és homályos, gyakran baljós búvóhelyekbe, amelyeket a világ leghírhedtebb diktátorai használtak, hogy elkerüljék az elfogást és közben zavartalanul gyakorolják az irányítást nemzeteik felett.

A Diktátorok titkos búvóhelye minden epizódja egy másik európai autokrata magánszentélyére összpontosít – olyan diktátorokéra, mint az albán „erős ember", Enver Hodzsa, a jugoszláv Wiktor Janukowicz (Viktor Janukovics), a román Nicolae Ceausescu, Adolf Hitler, Benito Mussolini és Joszif Sztálin. A nézőket vizuális utazásra viszik a távoli paloták, földalatti bunkerek és erődített épületek építése és tervezése világában, amelyek egyszerre szolgáltak a hatalom és a külvilágtól való visszavonulás szimbólumaként.

Bartłomiej Major, a lengyelországi és közép-kelet-európai programozási részleg vezetője a következőket mondta: „Az A+E Networksnél örömmel dolgozunk olyan helyi partnerekkel, akik szakterületük legjobbjai. Ez történt a Diktátorok titkos búvóhelyénél is, amely az Inborn Media - egy dokumentumfilmekre szakosodott lengyel cég - koprodukciójában készült. A történelem iránti szenvedély egyesített bennünket. Együttműködésünk eredménye a legújabb produkciónk, amely olyan múltbeli eseményeket mutat be, amelyek napjainkban is aktuálissá váltak."

A ritka archív felvételekhez, szakértői elemzésekhez és a diktátorok uralkodásának szemtanúitól származó, első kézből származó beszámolókhoz való hozzáférés révén a Diktátorok titkos rejtekhelyei átfogóan vizsgálják meg az egyedülálló, sokkoló búvóhelyek építészeti jellemzőit és tervek által feltárt pszichológiai és politikai vonatkozásokat.

Maciej Pawelczyk, az Inborn Media vezérigazgatója elmondta: „Közép-kelet-európai székhelyű vállalatként egyedülálló helyzetben vagyunk ahhoz, hogy a második világháború és a hidegháború témaköreiben elmélyüljünk. A nagy hálózatok bevonása egy ilyen projektbe nem könnyű; azonban sikereket értünk el az A+E Networks EMEA, az NTV és az Instrumental partnereinknek köszönhetően. Úgy gondoljuk, hogy a műsort jól időzítettük, tekintettel az autokratikus vezetés újjáéledésére szerte a világon, és reméljük, hogy nézőink élvezni fogják a történelem e nagyon fontos aspektusát.''

A Diktátorok titkos búvóhelye Nagy-Britanniában Sky HISTORY-n, Lengyelországban a HISTORY csatornán, Romániában és más kelet-közép-európai országokban az NTV-n debütál, nemzetközi terjesztésre pedig 2024-ben kerül sor az Inborn Medianak köszönhetően.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!