A CNN felhívásához csatlakozott a Levegő Munkacsoport

A CNN felhívásához csatlakozott a Levegő Munkacsoport
A legismertebb amerikai hírszolgáltató, a CNN „Call to Earth” (Felhívás a Földünkért) nevű kezdeményezéshez csatlakozva a Levegő Munkacsoport is aktívan hívja fel a figyelmet az emberiség által okozott, bolygónkon végbemenő változások súlyosságára. Az emberiség az ökoszisztémák felborításával, különösen az óceánok szennyezésével és a klímaválság előidézésével egymillió állatfajt sodort a kihalás szélére és saját fennmaradását is komolyan veszélyezteti. Azzal pedig, hogy a levegőnket szennyel telítjük, csak Magyarországon 13.000 ember idő előtt halálát okozzuk minden évben.

A CNN a „Call to Earth” keretein belül programsorozatot indít, amely környezetvédelmi és fenntarthatósági témákkal foglalkozik. A tv-csatornájukon, honlapjukon és a közösségi médiában ünneplik azokat az embereket és civil szervezeteket, akik azért küzdenek, hogy egy egészségesebb bolygón, a természettel összhangban létezzen az emberiség.

A Levegő Munkacsoport hazánkban a kezdeményezéshez kapcsolódóan három aktivitással készül november 10-ére, arra a napra, amit CNN a „Felhívás a Földünkért” kezdeményezés napjává nyilvánított:

  • Az Országház elé vonul demonstrálni, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét levegőminőség javításának sürgető voltára;
  • megoszt egy kisfilmet arról, hogy a budapesti járókelők és kerékpárosok tüdeje valójában mekkora mértékű terhelésnek van kitéve a fűtésből és a közlekedésből származó rendkívül apró méretű részecskék nagy száma miatt;
  • rajzpályázatot indít a Facebook-oldalukon gyerekeknek, akik azt rajzolhatják le, hogy ők mit tesznek azért, hogy tisztább legyen a levegő és védjék a környezetünket.

„Örömmel csatlakozunk a CNN kezdeményezéshez, hiszen küldetésünk és céljaink összhangban állnak az esemény értékrendjével és hisszük, hogy haladéktalanul változtatni kell termelési és fogyasztási szokásainkon” – jelentette ki Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

A kezdeményezéshez nemcsak civil szervezetek csatlakozhatnak, a #CalltoEarth hashtaggel bárki megmutathatja a világnak, hogy mit tesz a környezetért. A legjobb posztokat a CNN csatornáin is közzéteszik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!