7+1 platform videós tartalmaink felhasználására

7+1 platform videós tartalmaink felhasználására
A videós tartalmak fogyasztásának növekedése és szerteágazódása megkívánja napjaink marketingeseitől, hogy ne csupán egyetlen felületen jelenítsük meg tartalmainkat, hiszen így jelentősen növelhetjük célcsoport elérésünket.

Természetesen a videó marketing esetében is szükség van tartalmaink platformhoz igazodó személyre szabásában. Egy weboldalon megjeleníthetünk akár 10 perces pr videót is, ezzel szemben a YouTube-on érdemes ennek 2 perces változatát is elkészíteni a felhasználók felülethasználati szokásaira szabva.

Legújabb cikkemben igyekeztem azokat a platformokat összegyűjteni, ahol hatékonyan meg tud jelenni videós tartalmunk. Fontos szempont, hogy csak olyan eszközöket illesszünk be videó marketingünkbe, amelyek képesek üzenetünket megfelelően átadni.

1. Weboldal/webshop

Amennyiben rendelkezünk a cégünkről forgatott pr videóval, akkor illesszük be weboldalunk megfelelő oldalára, hogy a látogatók minél többet megtudhassanak rólunk és elnyerjük bizalmukat. A webáruházak esetében termékvideóinkat implementáljuk a termék aloldalakba , hiszen bizonyítottan növelik a konverziós arányt.

2. YouTube

A YouTube a világ legnagyobb videó megosztó oldala, amelyet hazánkban is 800 ezer egyedi látogató keres fel naponta. Érdemes létrehozni online jelenlétünket a felületen, hiszen olyan felhasználók találhatnak ránk, akik korábban még nem hallottak rólunk. SEO szempontból pedig napjaink egyik leghatékonyabb eszköze, hiszen egy jól címkézett videóval akár rövid időn belül a Google találati listáinak első oldalon találhatjuk magunkat.

3. Facebook kommunikáció

A Facebook esetében el kell döntenünk, hogy a felületre töltjük fel a tartalmainkat, vagy a YouTube-ot használjuk, mint kiszolgáló. Facebook oldalunkon érdemes nyereményjátékokról, időszakos promócióról szóló videókat megosztanunk, ahol kötetlenebb hangvételben tudunk a felhasználóinkkal kommunikálni. Nagyobb mennyiségű videós tartalom esetén ajánlott külön Tab-ot létrehozni az oldalunkon.

4. További közösségi oldalak használata (G+, LinkedIn, Vine, Instagram)

A Google+ kommunikáció automatikusan is megtörténhet a YouTube csatornánkkal való összekötésnek köszönhetően. Ez leginkább SEO oldalról tud segítséget nyújtani. Amennyiben cégünk számára releváns felület a LinkedIn (pl.: online ügynökség, média), akkor szakmai fórumok irányába remekül lehet videókat továbbítani. Ide kifejezetten szakmai anyagokat érdemes szánni. A Vine és Instagram használata olyan cégeknek ajánlott, akiknek a célcsoportja a fiatal korosztályból kerül ki.

5. Blog indítása

A blog alkalmazása rendkívül jó megoldás, ha szeretnék a felhasználóink bizalmába férkőzni és megismertetni velük tevékenységünket. Az írásos tartalom és a videón való ábrázolás kitűnő párosítás lehet. Példának okáért egy állateledelekkel foglalkozó webáruház blogot működtet és korábban képekkel illusztrálta az éppen legújabb típusú póráz felhelyezését a kedvenc kutyánkra. Amennyiben ezt videóval tesszük meg, akkor jóval többet tudunk megmutatni magunkból és szakértő szerepében megjelenve nyugodt szívvel vásárolják meg tőlünk termékeinket.

6. Applikációba integrálás

Az okostelefonok térhódításával egyenes arányban nő a mobilalkalmazás fejlesztés fontossága a cégek számára. A tendenciák töretlen fejlődést prognosztizálnak, így érdemes ügyfeleinket applikációkon keresztül is utolérni. Az alkalmazásokba ágyazott videós tartalmak hatékonysága megkérdőjelezhetetlen, hiszen utazás közben jóval egyszerűbb és kényelmesebb videót nézni/hallgatni, mint olvasni. Webáuházak számára kifejezetten ajánlott.

+1 Offline felhasználás

A QR kódok segítségével offline boltjainkban is megjeleníthetünk termékvideókat, így a vásárlók rögtön működés közben láthatják a megvásárolni kívánt terméket vagy szolgáltatást. Egy utazási iroda például elláthatja prospektusait az adott utazással kapcsolatos videókkal (szálloda, ételek, kilátás).

Az említett platformok mellett léteznek még olyan eszközök, amiket érdemes lehet integrálni a videó marketing tevékenységünkbe, hiszen ahány cég annyi lehetőség. Összességében a felsorolt megoldások a legtöbb piaci szereplő számára relevánsak lehetnek tevékenységük során.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Farkas Dániel

Közgazdászként végzett a BGE Kereskedelmi és marketing szakán. Szakmai pályafutását a Habostorta portálcsoportnál kezdte, majd Magyarország egyik vezető PPC ügynökségénél helyezkedett el …