56 millió Flipboard olvasó

56 millió Flipboard olvasó
A digitális újságos-stand hihetetlen mennyiségű olvasóját az egyszerű és hagyományos lapozható struktúrájának köszönheti.

A Flipboard a magazin piac csökkenésének egyértelmű nyertese. A cég bejelentése szerint immár 56 millió felhasználóval büszkélkedhetnek a főképp közösségi oldal aggregációval működő digitális magazin. Az IOS és az Androud formátumban egyarán elérhető alkalmazás kiválóan olvasható, minőségi tartalmat publikál minden nap úgy, hogy felhasználónak többsége csak az őt érdeklő tartalmat éri el.

A Flipboard szépen lapozható formája különösen a tabletek előretörésével nyert teret a nyomtatott sajtóval szemben. Tartalmi vonatkozásaiban tematikus bontásban gyakorlatilag a világ lagérdekesebb híreit elérhetjük a segítségével.A platform üzemeltetői bejelentették azt is, hogy hamarosan érkezik az Android 2.0 verzió is. Az eredetileg csak IOS verszióval rendelkező alkalmazás 2010 decemberében indult világhódító útjára, és 2012-ig Androidra egyáltalán nem volt elérhető. A Flipboard lejújabb fejlesztései a kiadók számára saját magazinok előállítását is lehetővé teszik. A Flipboard legnagyobb konkurensét, a The Daily-t a News Corp decemberben zárta be, így gyakorlatilag igazi vetélytárs nélkül maradt. A Daily bukását a fizetősséggel magyarázta a Mike McCue a Flipboard CEO-ja.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!