4 elképesztő Guinness rekord az internet világából

4 elképesztő Guinness rekord az internet világából
1951-ben Sir Hugh Beaver, a Guinness Sörfőzde akkori igazgatójának egy vadászat alkalmával ötlött eszébe a Guinness Rekordok Könyvének gondolata. Az ötlet végül 1995 augusztusában vált valósággá, amikor megjelent a gyűjtemény első kiadása. A nagysikerű könyv, melyben az emberi teljesítőképesség vagy a természet szélsőségeiként létrejött rekordokat sorakoztatnak fel, azóta is -néhány kihagyással – minden évben megjelenik frissített adatokkal. A szinte végtelen mennyiségű eredményből lássunk néhány fantasztikus vagy éppen számunkra furcsának tűnő rekordot a technológia és az internet világából.

1. A LEGTÖBB FELIRATKOZÓ EGY NŐI JÁTÉK KÖZVETÍTŐ SZÁMÁRA A YOUTUBE-ON

Ki: “IHASCUPQUAKE” – AKA TIFFANY HERRERA

Mit: 5,461,793 SUBSCRIBER(S)

Hol: UNITED STATES (LOS ANGELES)

Mikor: 29 MARCH 2017

Tiffany Herrera Los Angelesből (USA), az "igazi geek", aki szeret "mosolyt csalni az emberek arcára" - 2017. március 29-én 5 461 793 feliratkozóval rendelkezett játékcsatornáján.

Ugyanezen időpontban ő tartotta a YouTube legnézettebb női Youtube játékosának rekordját is, 2 132 895 223 megtekintéssel.

iHasCupquake nevű csatornáján játékkalandjaira helyezi a hangsúlyt - többek között a Minecraftra, a League of Legendsre és az Overwatchra, amelynek hősét, D.Va-t egy Gamer's Edition fotózáshoz újraalkotta.


2. LEGTÖBBET INSTAGRAMOZOTT VÁROS (JELENLEGI)

Ki: NEW YORK

Mit: Rangsorban az első

Hol: UNITED STATES (NEW YORK)

Mikor: 2017

2017 decemberében az amerikai New York City volt a legnépszerűbb város az Instagram fotómegosztó alkalmazáson. A lista második helyén az orosz főváros, Moszkva állt, a harmadik helyen pedig az Egyesült Királyságban található London.

Az Instagram tíz legnépszerűbb városa 2017-ben a következő volt:

1. New York City, USA

2. Moscow, Russia

3. London, UK

4. São Paulo, Brazil

5. Paris, France

6. Los Angeles, California, USA

7. Saint Petersburg, Russia

8. Jakarta, Indonesia

9. Istanbul, Turkey

10. Barcelona, Spain

3. A LEGGYORSABB IDŐ AZ EGYMILLIÓ KÖVETŐ ELÉRÉSÉHEZ A TWITTEREN

Ki: CAITLYN JENNER

Hol: UNITED STATES (N/A)

Mikor: 01 JUNE 2015

Az egymillió követő elérésének leggyorsabb ideje a Twitteren 4 óra 3 perc, amit Caitlyn Jenner (USA) ért el 2015. június 1-jén.

Caitlyn Jenner aznap debütált a Vanity Fair júliusi számában megjelenő fotókon, és ezt az alkalmat saját Twitter-fiókjának leleplezésével ünnepelte.

Az első tweet az oldalán 12:17-kor jelent meg, a fiók pedig 16:20-kor elérte az 1 M követőszámot.

Caitlyn rekord döntését nagymértékben segítették támogatói és jóakarói, akik a #CallMeCaitlyn hashtag használatával egy trendet indítottak el, miután Caitlyn Twitter-fiókja életbe lépett.

A közösségi média felületen elért eredmény alig két héttel azután született, hogy Obama elnök új Twitter-fiókja, a @POTUS megdöntötte a korábbi rekordot: május 18-án, hétfőn 4 óra és 52 perc alatt egymillió követőre tett szert.

 

4. A LEGTÖBB MEGTEKINTÉS EGY MACSKA SZÁMÁRA A YOUTUBE-ON

Ki: PUFF, LYNCH ZHANG

Mit: 7,532,180,184 VIEW(S)

Hol: UNITED STATES (NEW YORK CITY)

Mikor: 21 APRIL 2022

Egy Puff nevű ragdoll macska New Yorkból (Egyesült Államok), 2022. április 21-ig 7 532 180 184 nézettséget gyűjtött össze "That Little Puff" nevű YouTube-csatornáján. A Lynch Zhang (USA) tulajdonában lévő "Chef Puff", ahogyan mostanában ismerik, először a TikTok-on vált híressé a kulináris ihletésű videóival, amelyekben különböző ételek elkészítésével és főzésével tűnik fel. A YouTube-csatorna 2020. augusztus 29-én indult.

A "That Little Puff" YouTube-csatornának ugyanezen időpontig 8,7 millió feliratkozója volt.

Puff, aki 2022-ben lett hároméves, a New York-i Brooklynban él gazdájával, Lynch-csel és testvérével, Minggel. Szintén otthon van Puff édesanyja, Chocolate és hat testvér ragdoll, akik mind ugyanabból az alomból származnak. Puff mindig is érdeklődést mutatott, amikor a konyhában ételt készítettek. Ez a szokás a COVID-19 zárlatok idején került előtérbe, amikor a tulajdonosnak az az ötlete támadt, hogy kedvencéből közösségi média sztárt csináljon.

Puff először a TikTok-on vált ismertté, ahol profiljának (@thatlittlepuff) 2022. április 21-én 26,4 millió követője volt.

 

Forrás: https://www.guinnessworldrecords.com/records/showcase/technology-and-the-internet

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!