30 tipp a kitartó blogoláshoz

30 tipp a kitartó blogoláshoz
Heidi Cohen tanácsai megszívlelendők minden kezdő és haladó blogger számára. A hosszú távú blogfenntartás és sikeres működtetés titkait tárjuk fel.

Heidi Cohen cikkéhez a Müncheni Egyetem felmérése adta az ihletet. A felmérés alapvetése, hogy egyedül bloggolni elég nagy kihívás. A blogbejegyzés természetesen ennek a problémának a felismerésével szembesült szerző belső vívódását is megmutatja.

Aki azt gondolta eddig, hogy blogolni egyszerű és szórakoztató, annak meglepetést okozhat, hogy a blogolás tulajdonképpen fárasztó és sokszor akár a munkához hasolítható tevékenység.

A szerző szerint legjobb szerzőtársakkal, vagy egész blogger közösséggel blogolni, hiszen így kevesebb az egy főre eső feladat. Nagyobb a megosztás hatékonysága, több az olvasó, több nézőpont is megjelenhet.

A blogger tippek között találunk olyanokat is, amelyek a rendszeres írásra szoktatnak. Egyes írók például csak bizonyos időszakokban írtak, de akkor mindig. A blog írás így egyfajta rituálévá is válhat. Az elmélkedés és a problémákkal való foglakozás idejévé.

A legfontosabb tippek egyike, hogy ne írjunk, ha nincs miről. Ez viccesnek hangozhat, de inkább fogadjuk meg hiszen nincs rosszabb, mint egy unalmas blog post az érdekesek között.

Alapvető tipp az is, hogyha van ihlet, alkoss. Ne várd meg míg elmúlik az aktualitás, érdemes időt szorítani a bejegyzés megírására, ha a téma egyértelműen adja magát.

Heidi Cohen 30 pontjának átböngészése után remélhetőleg kitartóbban blogolhatnak majd a jövőben sikerre törő bloggerek. Mi meg reméljük, hogy az Internet Hungary-n jövőre is a legjobb bloggerek vitáznak majd a blog és a hagyományos média szerepéről.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!