280 millió forint támogatást kapnak rádiók és televíziók műsorkészítésre és üzemeltetésre

280 millió forint támogatást kapnak rádiók és televíziók műsorkészítésre és üzemeltetésre
55 szolgáltató több mint 90 millió forintot kap műsorkészítésre és közel 190 milliót működési költségeire a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának e heti döntése szerint. A grémium nyertest hirdetett egy váci rádiós frekvencia pályázati eljárásában is.

Huszonkilenc műsor készülhet több mint 90 millió forintból

Huszonhét szolgáltató huszonkilenc műsora jutott összesen 91,1 millió forinthoz a Médiatanács hírműsorok, tematikus és közérdekű szolgáltató magazinműsorok készítését ösztönző 2021-es pályázatának negyedik fordulójában. Hírműsorokat készíthet a Bajai Rádió, a szigetszentmiklósi Lakihegy Rádió, a kaposvári 99,9 Rádió 1, a szolnoki Aktív Rádió 102.2, a Best FM Nyíregyháza, a sátoraljaújhelyi Európa Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, a tiszafüredi 88.7MHz, 89.2 MHz Rádió 1, a kiskunfélegyházi Rádió Smile, a Halas Rádió, a siófoki Rádió 1 Part, a Gyula Rádió, a Tamási Rádió, a határon túli, beregszászi Pulzus Rádió, valamint a fővárosi 90.9 Jazzy Rádió és a Karc FM. A szolgáltató magazinműsorok kategóriában sikeresen pályázott a keceli, solti és bajai vételkörzetű Gong Rádió, a soproni Rádió 1, a kiskőrösi Rádió97, a komlói vételkörzetű 99.4 Rádió 1, az Egerszeg Rádió, a Rádió Szarvas, a tiszakécskei vételkörzetű 90,4 Rádió 1, a székesfehérvári 101,8 Best FM, az orosházi Mega Rádió és a budapesti Klasszik Rádió 92.1. Tematikus magazint készíthet a támogatásból a debreceni FM90 Campus Rádió, a szombathelyi Credo Rádió és a kiskunmajsai 88,2 Rádió 1.

Közel 190 millió forintot kapnak közösségi szolgáltatók üzemeltetési költségeikre

Mintegy 189,4 millió forintot ítélt meg 28 pályázónak a Médiatanács a közösségi médiaszolgáltatók működési és üzemeltetési költségeit támogató pályázat első fordulójában. A televíziók közül sikeresen pályázott a TV Szentendre, a Szentgál Televízió, a szegedi TiszapART televízió, a Karcag Televízió, a TV Budakalász, a Füzesabonyi Városi Televízió, a csabacsűdi Körös Televízió, a Kiskőrös Televízió, a Füred TV, a sátoraljaújhelyi Zemplén TV, a Városi TV Mohács, a tahitótfalui Danubia Televízió, valamint a budapesti Apostol TV és a Hegyvidék Televízió. A közösségi rádiók közül vissza nem térítendő forráshoz jut a miskolci Csillagpont Rádió, a Győr Plusz Rádió, a debreceni FM90 Campus Rádió, a veszprémi Mária Rádió, valamint a budapesti 90.9 Jazzy Rádió, illetve a Magyar Katolikus Rádió 91,6 MHz-es és 92,7 MHz-es jogosultságai. A kisközösségi rádiók közül az Első Pesti Egyetemi Rádió, a székesfehérvári ALPHA Rádió, a szombathelyi CREDO Rádió, a Rádió Szentendre, a Rádió Szarvas, a siófoki Balaton Rádió és a fővárosi Táska Rádió kap támogatást.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!