250 millióért elkelt a Washington Post

250 millióért elkelt a Washington Post
Öt oldalas cikkben taglalja a lap, miként vásárolta fel a lapot Jeff Bezos, az Amazon főnöke. Digitálisan már 99 centért lehet előfizetni egy hónapot.

Tulajdonképpen nem meglepő, a nyomtatott tartalom előállítás fellegvárai esnek el nap mint nap. Nemrégiben a nyomtatott PC World ameriakai verzióját vesztettük el, most pedig négy nemzedéknyi lapkiadás után a Graham család adta fel az egyik legnagyobb napilapot az új világban. A vételár mindössze 250 millió dollár volt.

Az Amazon alapító szerint a "Post" értéke nem fog változni. Donald Graham szerint az innovátor jó gazdája lesz a lapnak. Bezos a vásárlás után azt mondta, hogy a lap túl fogja élni a nehéz időket. (Az utóbbi 6 évben 44 százalékot esett a bevétel) S, nem hogy a lap jövőjét nem a túlélésben képzeli el, többre tartja képesnek a mintegy 2000 alkalmazottal dolgozó lapot. Ez az elképzelés persze nem garancia a sikerre, de nagyobb esélyt ad a sikerre.

A lapot 1877-ben alapították és 47 Pulitzer díjat nyert el eddig. Jelentős szerepe volt a Watergate ügy kirobbantásában ugyanúgy, mint az idén májusi Prism botrányban is.

Digitális kiadását jelenleg egy hónapra 99 centért lehet előfizetni. Az öt oldalas Washington Post összefoglaló anyagot itt lehet elolvasni a részletekkel.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!