2023-ban a fotók nagyobb hangsúlyt kapnak az Instagramban

2023-ban a fotók nagyobb hangsúlyt kapnak az Instagramban
Adam Mosseri, az Instagram vezetője azt mondta, hogy a platform túlságosan keményen fejleszti a videókat , és 2023-ban ismét a fotók fókuszába kerül. Mosseri ezt az IG Stories című heti Q&A sorozatának részeként tette .

Mosseri:

„Azt hiszem, 2022-ben túlzottan a videóra koncentráltunk, és túl messzire toltuk a fejlesztését, mert alapvetően túl sok videót és kevés fotót mutattunk. Azóta kiegyensúlyozottabbak vagyunk, így az olyan dolgok, mint például, hogy valaki mennyire szereti a fotókat és a videókat, és hogy milyen gyakran kommentál fotók és videók alá, nagyjából egyenlő lett, ami jó jele annak, hogy a dolgok egyensúlyba kerültek.”

Mosseri megjegyzi továbbá, hogy a fotók továbbra is az alkalmazás fókuszában maradnak, és a megfelelő egyensúly fenntartása kulcsfontosságú lesz ebből a szempontból.

Ez jó hír azoknak az Instagram-felhasználóknak, akik régóta szorgalmazzák, hogy ne távolodjanak el a gyökereiktől. Az elmúlt két évben határozottan érezhető volt, hogy egyre több videó – és különösen több Reels – került a felhasználói hírfolyamokba, és különböző módokon teljesen megváltoztatta az alkalmazás hangulatát. Most ezt veheti kicsit vissza az Instagram.

(Marketingmorzsák)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram