2021-ben is lehet pályázni a Hégető Honorka-díjra

2021-ben is lehet pályázni a Hégető Honorka-díjra
A Hégető Honorka Alapítvány várja az alkotásokat, amelyek mozgókép vagy fotó-sorozat formájában mutatnak be társadalmi problémákat, illetve az ezekre adott lehetséges megoldásokat, válaszokat, sikeres történeteket.

Az idei Hégető Honorka-díjra a vírushelyzetre adott válaszokat és az attól független témákat feldolgozó alkotásokat egyaránt várják a pályázat kiírói. Egy, a digitális világ segítségével megvalósuló megoldást bemutató pályamű különdíjat kap.

A díjra 2020. június 1. – 2021. április 30. között publikált, online vagy televízióban bemutatott alkotással (mozgókép vagy egyedi- és sorozatfotó – maximum 10 kép) lehet pályázni.

"Tavaly nagy sikert aratott az újonnan indított fotós kategória, ezért egyértelmű volt, hogy idén is folytatjuk" – mondta Kotroczó Róbert, a Hégető Honorka Alapítvány kuratóriumi elnöke, az RTL Magyarország hírigazgatója.

A pályázatokat idén is a Mészáros Antónia, Horvát János és Weyer Balázs újságírókból álló zsűri értékeli. A fénykép formájában beérkezett pályaműveket Keleti Éva Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotográfus bírálja el.

A Telenor hosszú évek óta támogatója a Hégető Honorka Alapítványnak, így a Hégető Honorka-díj intézményének. Idén is különdíjat ajánl fel egy olyan alkotásnak, amely azt mutatja be, hogy egy adott társadalmi probléma újszerű bemutatásában vagy a konkrét helyzet esetében miként hozott életminőség-javulást vagy pozitív változást a digitális eszközök vagy az internet elérhetősége.

Benyújtási határidő: 2021. május 31.

A pályázati kiírás részletei: https://www.facebook.com/HegetoHonorka/

Fotó: RTL

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!