2 millió embernek fizet már a YouTube a videóikért

2 millió embernek fizet már a YouTube a videóikért
A videomegosztó partnerprogramja több mint sikeres a cég szerint: az elmúlt három évben 30 milliárd dollárt osztottak szét az alkotók és különféle médiacégek között.

A YouTube 2007-ben indította el partnerprogramját, ami az eltelt években sem állt le, sőt: a cég ma már több mint 2 millió alkotót „foglalkoztat”, ennyien vannak ugyanis, akik részesülnek a reklámbevételek egy részéből – írta a Variety a cég beszámolója alapján.

A videomegosztó szerint a program sikerét az is mutatja, hogy csak 2019-ben 345 ezer teljes munkaidős állást teremtettek az Egyesült Államokban.

A tartalomelőállítók a hirdetési bevételek 55 százalékára jogosultak.

A YouTube arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt három évben több mint 30 milliárd dollárt fizetett ki az alkotóknak, illetve különféle médiavállalkozásoknak. Az idei év második negyedévében pedig rekordösszeget, 7 milliárd dolláros reklámbevételt értek el.

Neal Mohan, a YouTube termékigazgatója azt közölte, hogy a platform rendszeresen felülvizsgálja és eltávolítja azokat a csatornákat, amelyek nem felelnek meg az irányelveinek. Ezek közé sorolhatók azok is, amelyek ismételten megsértik a gyűlöletbeszédre, zaklatásra és félretájékoztatásra vonatkozó irányelveket.

A Variety szerint a youtuberek jelenleg tíz különböző módszerrel kereshetnek pénzt a szolgáltatással. Ezek közé tartozik a YouTube Premiumból származó bevételek megosztása, valamint az új, 100 millió dolláros alappal rendelkező YouTube Shorts Creator Fund. Ez utóbbi révén akár havi 10 ezer dollárt is kaphatnak az alkotók a rövid videóik után, feltéve, hogy azok elég nézettek.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: youtube, video