15 statisztika, amit tudnod kell az online videókról

15 statisztika, amit tudnod kell az online videókról
Az online videók térhódítása napjaink egyik legjelentősebb online marketing trendje, amelynek alátámasztására a Celtra összegyűjtött 15 olyan adatot, amellyel minden online marketinggel foglalkozónak érdemes tisztában lennie. Íme a lista:

1. Az online videók a mobil adatforgalom 50%-át, míg az asztali gépeknél a forgalom 69%-át teszik ki.

2. Az USA-ban 2013 márciusában 182,5 millió ember 39,3 milliárd videót nézett meg az interneten. Ez pedig lakosonként 20 óra videó megtekintést jelent havonta.

3. 2016-ra 1,5 milliárd ember fog videókat megtekinti az interneten.

4. A márkák csupán 24%-a alkalmazza az online videókat mint marketing eszközt.

5. A felhasználók két másodpercet hajlandóak várni egy videó elindulásáig és ha ez nem történik meg, akkor tovább állnak.

6. A webáruházak termékoldalain vagy a márkák weboldalain található videókat a fogyasztók 46%-a Facebookon, 50%-uk e-mail-en keresztül, míg 14%-uk Twitteren keresztül osztja meg ismerőseivel.

7. Az online videós hirdetés a leggyorsabban növekvő hirdetési formátum volt 2012-ben az 55%-os éves növekedésével.

8. A fogyasztók 52%-a állítja, hogy a termékvideók magabiztosabbá teszik őket az online vásárlási döntés meghozatalában.

9. A mobilos és tabletes vásárlók háromszor szívesebben néznek meg videót készülékükön, mint az asztali gépet használók.

10. Azok a mobil video hirdetések, amelyek tartalmaznak közösségi médiás gombokat, 36%-al magasabb elköteleződést tudnak elérni.

11. Az online videó előállításra fordított összegek a következő öt évben az online hirdetési költségek több mint harmadát fogják kitenni.

12. 76%-a a marketingeseknek tervezi, hogy videókat helyez el oldalán és fontosabb prioritásúnak tartja ezt, mint a Facebook, Twitter vagy blog integrálását.

13. A mobiljukon videókat nézők 92%-a oszt meg barátaival videókat a telefonjával.

14. Havonta 1 milliárd egyedi felhasználó keresi fel a YouTube weboldalát, ahol több mint 4 milliárd órányi videót néznek meg az emberek egy hónap alatt.

15. 2 milliárd videót monetizálnak hetente a YouTube felületén.

A fent említett adatok tehát kétségkívül azt sugallják számunkra, hogy érdemes jövőbeli marketing stratégiánkba beépíteni a videós tartalmak gyártását és beillesztését weboldalunkba, webshopunkba.

A cikk eredeti forrása itt található: http://digiday.com/brands/celtra-15-must-know-stats-for-online-video/

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Farkas Dániel

Közgazdászként végzett a BGE Kereskedelmi és marketing szakán. Szakmai pályafutását a Habostorta portálcsoportnál kezdte, majd Magyarország egyik vezető PPC ügynökségénél helyezkedett el …