11 millió forintot is fizet a rövid videókért az Instagram

11 millió forintot is fizet a rövid videókért az Instagram
Kiderült pontosan mennyi pénzt hajlandó kifizetni a tartalomgyártóknak az Instagram, hogy TikTok-szerű néhány másodperces videókat csináljanak. SPOILER: nagyon sokat.

A TikTok robbanásszerű sikere rendesen begyújtotta a berozsdásodott versenyszellemet a videó- és tartalommegosztó portálok piacán, amit jórészt addig a Facebook és a Youtube dominált. Az újdonságból pedig semmi pénzért nem maradna ki egyik nagyobb tech vállalat sem, ezért – ha nem is szolgamód, de – elkezdték lemásolni a rövid videók készítését lehetővé tevő funkciót írja a leet.hu.

Ez azonban önmagában nem volt elég ahhoz, hogy a fiatal felhasználók a TikTok helyett (vagy mellett) az Instagram, a Youtube vagy a Snapchat felületeire posztoljanak, ezért egy új jutalmazási bónuszrendszert hirdettek, amely keretében az alkotók pénz kereshetnek a tartalmaikkal.

Augusztus óta a YouTube például havonta akár 10.000 dollárt is hajlandó fizetni a népszerű videókért, a Snapchat múlt hónapban indította az 1000 és 25.000 dollárral kecsegtető Spotlight Challenges-t, a Facebook pedig 2022-ig 1 milliárd dolláros keretet különített el az Insta Reels jutalmazásokra.

Most pedig már azt is tudhatjuk, hogy pontosan mennyit lehet keresni az ilyen táncolós-tátogós néhány másodperces videókkal. SPOILER: Nagyon sokat.

A Business Insider és a TechCrunch jóvoltából egészen pontos számadatokat ismerhettünk meg az Instagram bónuszrendszeréről. A TC mutatott rá, hogy ha egy Insta Reels videó eléri, vagy meghaladja az 58,31 milliós megtekintést, azért nem kevesebb, mint 35.000 dolláros, mindegy 11,2 millió forintos kifizetés jár.

A Business Insider is hasonlóra jutott, szerintük a 283.000 Insta-követővel rendelkező Sam és Cori Werrellnek ajánlott fel a platform pontosan ugyanennyit, ahogyan a népszerű TikTokker Foster-Fell is egy 35.000 dolláros megkeresésről posztolt egy videót.

Ezek a számok viszont csak a legnagyobbakra vonatkoznak, a kisebb ún. “mikro-influencerek” ennél jóval alacsonyabb összeggel számolhatnak. Egy 50.000 követővel rendelkező influencer például csak 1000 dollárt kap 1,74 milliós megtekintéssel – ami azért nem feltétlenül egy rossz szám, tekintve, hogy 15 másodperces videókért jár.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Instagram, video