1,2 millió forintos bírság a TV2-nek burkolt reklám miatt

1,2 millió forintos bírság a TV2-nek burkolt reklám miatt
A TV2 szolgáltatójára 1,2 millió forintos bírságot rótt ki egy divatüzlet burkolt reklámozása miatt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa legutóbbi ülésén.

A grémium e heti ülésén eredménytelennek nyilvánította a Berettyóújfalu telephely kisközösségi használatára kiírt rádiós pályázati eljárást, ugyanis a benyújtott pályázati ajánlat érvénytelen volt. A testület elvégezte a Budapest 98,0 MHz körzeti frekvencia közösségi használatára beadott ajánlatok alaki vizsgálatát, és pályázati nyilvántartásba vette a Match Point Official Kft.-t. Elfogadta és pénteken teszi közzé honlapján a Szekszárd 104,5 MHz és a Salgótarján 99,3 MHz helyi frekvencia pályázati felhívásainak tervezetét közösségi jellegű használatra.

A TV2 szolgáltatójára burkolt reklámozás miatt 1,2 millió forintos bírságot szabott ki a grémium, amiért a Mokka egy októberi adásában a műsort támogató divatüzlet termékeiről olyan részletes információt közölt, hogy ezzel vásárlásra sarkallta a nézőket. Ilyet a törvény csak reklámblokkban engedélyez. A Médiatanács a bírságok kiszabásakor minden esetben a fokozatosság és az arányosság elve alapján, az ügy összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmény adott formáját, mértékét.

A Méditanács elfogadta és a honlapján közzéteszi a 2020. évre vonatkozó összefoglalót az online rádiózásról - írják.

Fotó: TV2

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: NMHH, tv2, média