Új dizájnt kaptak a környezetbarát papírtáskák az Auchanban

Új dizájnt kaptak a környezetbarát papírtáskák az Auchanban
Nyáron már harmadik alkalommal csatlakozott az Auchan Magyarország a műanyagmentes júliushoz. Tavaly a hazai piacon elsőként vezették ki az egyszerhasználatos műanyagzacskókat, az úgynevezett rollbageket az áruházakból, az idei kampányban pedig egy papírtáska-tervező dizájnpályázatot hirdettek meg a fenntartható életmód népszerűsítésére. A pályaműveket Alföldi Róbert vezetésével szakmai zsűri bírálta el, az eredményhirdetés sajtótájékoztatóján pedig a nyertes művek és alkotóik bemutatása mellett a vásárlók már birtokba is vehették a győztes dizájnnal legyártott papírtáskákat, amelyeket kizárólag a sajtóeseményen a győztes dizájner és Alföldi Róbert dedikált.

Az Auchan Magyarország folyamatos törekvése, hogy a legfenntarthatóbb vállalatok közé tartozzon, aminek érdekében évről-évre új stratégiai lépéseket tesz. 2022-ben a hazai piacon elsőként vonták ki teljesen a letéphető, egyszer használatos műanyag zacskókat az áruházakból, ezzel évente 172 tonna környezetre ártalmas műanyagot spórol meg. Az Auchan az idei műanyagmentes július kampány során is az egyszerhasználatos műanyagok csökkentését helyezte a középpontba. Ezért egy kreatív dizájnpályázatot hirdetett az áruházban kapható papírtáska újratervezésére. Olyan ötleteket vártak, amelyek fontos üzenetet hordoznak a fenntarthatóságról, a tudatos vásárlói szokásokról és döntésekről, valamint a műanyagszennyezésről. A pályázat különlegessége, hogy a győztes grafika gyártásba került és a megvalósult formáját 50 ezer példányban az Auchan papírtáskákon láthatjuk viszont.

Összesen több mint 70 érvényes pályázat érkezett, a szakmai zsűrihez Alföldi Róbert is csatlakozott. Nem volt könnyű meghozni a döntést, de végül sikeresen kiválasztották a három legszínvonalasabb munkát, amelyek közül Aszódi-Vitéz Júlia kreatívjával ellátott papírtáska már elérhető a vásárlók számára az áruházakban. Ezen felül az első helyezett 200 ezer, a második, Schaffer-Sós Natália 100 ezer, a harmadik, Varga Dániel pedig 50 ezer forint értékű Auchan ajándékkártyát kapott. A nyertes dizájnnal ellátott és legyártott papírtáskát kizárólag az ünnepélyes eredményhirdetésen az alkotó és Alföldi Róbert dedikálta a nagyközönségnek.

A nyár a műanyagmentes júliusról szólt, október azonban a bizalom hónapja az Auchannál, így azok, akik most vásárolják meg a 129 forintos papírtáskát Bizalomkártyájukkal, Bizalompontok formájában visszakapják az árát. Október 5. és 31. között persze nemcsak az új külsőt kapott papírtáska miatt érdemes az Auchanban vásárolni, hanem a különleges ajánlatok miatt is érdemes lesz használni a törzsvásárlói Bizalomkártyát. A legszerencsésebb vásárlók pedig akár 1 millió Bizalompontot, azaz 1 millió forintot vagy egy elektromos kerékpárt vihetnek haza.

 

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: design, Auchan, Marketing