Villámrajtot vett a Szerencsejáték Zrt. e-sport fogadás kampánya

Villámrajtot vett a Szerencsejáték Zrt. e-sport fogadás kampánya
A Covid-19 járvány negatív árbevétel hatásainak ellensúlyozására a nemzeti lottótársaság három új termékfejlesztését gyorsította fel, ezek közül elsőként augusztus 11-től új, innovatív termékkel, az e-sport fogadással bővítette sportfogadási piacait.

A mindössze három hónap alatt elindított e-sport fogadás eddigi eredményei felülmúlták az előzetes várakozásokat. Pár hét alatt az összsportfogadási heti összesített forgalom 7%-át biztosítva az e-sport bekerült a top 5 legnépszerűbb sportág közé a hazai fogadók körében. A Tippmix földi és a Tippmixpro online fogadási rendszerében a legnépszerűbb 14 e-sport játék számos piaccal vált fogadhatóvá. A bevezetést egy négyhetes digitális fókuszú kampány támogatja szeptember 1-jétől, amelynek során a Szerencsejáték Zrt. kiemelt figyelmet fordít a felelős játékszervezési és reklámetikai szempontok érvényesítésére a sérülékeny célcsoportok védelmében.

A szeptember folyamán megvalósított 360 fokos, digitális fókuszú marketing kampányban kiemelt szerepet játszanak az e-sport rajongók elérésére indított, az e-sport csatornákon, illetve a fogadható meccsek közvetítéseinek idején látható hirdetési megoldások, mint pl. a Twitch TV közvetítések alatt élő oddsok és bannerek megjelenítése. A kampány hatékonyságát mutatja, hogy az új online regisztrált játékosok száma megháromszorozódott az elmúlt hetekben, közel fele az új játékosoknak célzottan e-sportra fogad.

A kampánykreatívokon megjelennek a kiemelt játékokra utaló karakterek, de összhangban az Önszabályozó Reklámtestület és a cég szigorú reklámetikai kódexével, a kommunikációban nem szerepel katonai akció, fegyver vagy harci cselekményre utaló motívum.

A meglévő sportfogadók célzásán túl a kampány kiemelt célja az ún. gamerek, e-sport rajongók bevonása, elérése a fiatal felnőtt korosztályból. Egy legfrissebb kutatás szerint hazánkban több mint 3 millióan játszanak e-sport játékokkal, és a fiatal felnőtt célcsoport elérésére az intenzív közösségi média jelenlét mellett a kampányban kiemelt szerepet kaptak a nagyobb követőtáborral rendelkező e-sportolói együttműködések (pl. Molnár Gábor hazai FIFA bajnok; Tőrös Balázs, műsorvezető) és fogadási edukációs tartalmak, videók.

A hazai e-sport közösség elérésére a nemzeti lottótársaság a legemblematikusabb e-sport bajnokságokkal is együttműködik, többek között a több mint 2 millió főt elérő, nemrég lezajlott Tippmixpro Magyar E-sport Fesztivállal.

Alkotók listája:

Megbízói oldal

Megbízó: Szerencsejáték Zrt.

Marketing és kommunikációs igazgató: Bánhegyi Zsófia Marketing főosztályvezető: Szász Tamás

Márka- és kampánymenedzsment osztályvezető: Ujlaki Adrienn

Külső és belső kommunikációs osztályvezető: Magyarcsik László

Senior közösségi média menedzser: Nagy Boglárka

Média és társadalmi felelősségvállalás osztályvezető: Murányi Eszter

Marketing menedzser: Ferencsák Tamás Ügynökségi oldal

Médiaügynökség: New Land Media Kft.

Account: Gödrei Fanni

Médiatervező: Cseke Judit

PR ügynökség: Lounge Communication Kft.

PR team leader: Jónyer Mária

Account manager: Sallai Fanni

Social ügynökség: Dot Creative Kft. Client

Service Director: Braun Annamária

Account: Baranyi Bálint

Creative strategist: Visy Zoltán

További információért látogasson el a www.tippmixpro.hu oldalra! Szerencsejáték Zrt. kommunikáció

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!