Videostream csókversennyel ünnepelhetjük a Valentin-napot

Videostream csókversennyel ünnepelhetjük a Valentin-napot
A Valentin nap már az okostelefonos alkalmazások világát is elérte. Virtuális Google pralinékat küldhetünk barátainknak, vagy online csókversenyen indulhatunk Valentin ünnepén.

Szívecskés lufik, plüssállatok, hatalmas méregdrága virágcsokrok- ezekkel van tele az egész város. Lehet szeretni, vagy utálni de itt Valentin-nap.

A Google nyotóképernyőn természetesen a szellemes logó segítségével egy doboz virtuális pralinét készíthetünk kedvesünknek. Ez a nap egyértelműen erről szól már az interneten és a mobilon is.

Hivatalos statisztikák ugyan nincsenek, de körül belül harminc-negyven százalékkal több virág fogy az átlagosnál Valentin- napon. Magyarországon a Valentin-nap még mindig nem akkora jelentőségű mint Nyugat-Európában, bár egyre inkább bekerül a köztudatba. Nálunk sokkal ritkábban vásárolnak virágot, ezért az árusok nem sokkal emelik meg az árakat.

Az édesség eladás átlagosan 10-12 százalékkal nő egy hétköznaphoz képest. A csokoládépiac szereplői előre felkészülnek például egyedi csomagolásokat gyártanak, látványos kihelyezésekkel próbálnak minél több vásárlót becsalogatni. A közösségi médiát is bevonva hirdetik termékeiket, akcióikat.

2013-ban a Valentin-napot megelőző 2 hétben Magyarországon 40 százalékkal több pralinét vásároltak, mint évközben. A táblás csokoládé esetében ez 10 százalék körül alakult. A Valentin-nap körüli édesség forgalom egyre inkább a Húsvéthoz hasonlóan alakul.

Valentin-nap alkalmából számos applikáció jelenik meg. Igen aktuális a Time most megjelent alkalmazása, amely Facebook-on terjed és gyakorlatilag megmondja a felhasználóknak mikor kellene házasodniuk.

Másik ilyen népszerű és új alkalmazás a Romantimatic nevű iOS app amely gondoskodik arról, hogy az évek múlásával se hanyagoljuk el kedvesünket. Lényege, hogy megadhatjuk az illető telefonszámát, és hogy milyen gyakorisággal szeretnénk őt felhívni. Beállíthatunk emlékeztetőt erre, hogy figyelmeztessen, amikor már ideje lenne jelentkezni kedves párunknál. Lehetőség van arra is, hogy automatikusan előre beállított üzeneteket küldjön bizonyos időközönként de mi is leírhatjuk saját szavainkkal amit szeretnénk. Sok kapcsolatot menthet meg ez a fura ám roppant hasznos alkalmazás.

Közvetíts élőben Valentin-napon
A világon először hazánkban szerveznek élő, videostreamingen alapuló csókversenyt február 14-15.-én az Artklikk, egy magyar startup cég fejlesztésének köszönhetően. Az ingyenes ANGL (Your Angle of Reality) alkalmazással selfie-zhető szerelmes párok élő okostelefonos közvetítéseit az egész országból és a határon túlról is várják.

A nézők, szurkolók és barátok a legjobb streameket „Echókkal” jutalmazhatják, a nyertes pár pedig elutazhat egy hétvégére Párizsba! Minél több Echókot kap egy videó annál tovább nézhető a már lezárult közvetítés. (Az echo nagyon izgalmasan azt is megmutatja, hogy mennyi ideig rezeg tovább egy információ a neten)

A jelentkezés egyszerű: csak le kell tölteni az ingyenes ANGL alkalmazást iOS vagy androidos telefonra, regisztrálni a Facebook- profillal és már mehet is az élő közvetítés! Érdemes minél több barátot ismerőst értesíteni, hiszen az nyer aki a legtöbb Echót bezsebeli. Ez lesz tehát az első ilyen bajnokság, a Valentin-napi I. Országos Selfie Csókverseny.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!