Változatlan elnökség és bővülés a digitális közönségmérést felügyelő egyesületnél

Változatlan elnökség és bővülés a digitális közönségmérést felügyelő egyesületnél
Tisztújító közgyűlést tartott a Digitális Közönségmérési Tanácsot (DKT) felügyelő Egységes Digitális Mérésért Egyesület (EDME). A régi-új elnökség mandátuma két évre szól. Az Egyesület tagsága emellett meghatározó hazai kiadóval bővült.

Az EDME tisztújító közgyűlésén mind az elnökség, mind a felügyelő bizottság tagjait megújították tisztségükben. Az elnökség ezt követően elnököt választott: ezt a pozíciót ismét Sopov István tölti be. Az újabb kétéves mandátum június 28-ától él.

Az elnökség tagjai:

  • Ablonczy Ákos (Infinety)
  • Bognár Bálint (Central Médiacsoport)
  • Erős Attila (Reprise Digital)
  • Laczkó Endre (atmedia)
  • Pónácz Zoltán (Mediaworks)
  • Szabó Edina (Omnicom Media Group)
  • Sopov István (Adaptive Media), az Egyesület elnöke
  • Vándor Attila (Indamedia)
  • Umut Yasar (GroupM)

A felügyelőbizottság tagjai:

  • Guttengéber Csaba (atmedia)
  • Lóczi János (Petőfi Media Group)
  • Novák Péter (dentsu)

Az elnökség mozgalmas két évet követően kapott újból mandátumot a folytatáshoz. A szervezet formalizálta működését, változott a mérés felülete, és bevezették a brand alapú mérést is. A DKT ügyfelek száma bővült, jelenleg több mint 50 cég és 600 weboldal használja a mérést, amelyet a hirdetéspiac egységesen sztenderdnek fogad el.

További, az Egyesületet érintő hír, hogy a szervezethez június 9-ével új tag csatlakozott a HVG Kiadó Zrt. képében. „Örömmel csatlakoztunk az Egyesülethez, amely az utóbbi években nagy utat tett meg. A HVG az online hírpiac egyik meghatározó szereplője, amely a kezdetek óta részt vett az iparági sztenderdek alakításában, és most is aktív szakmai részvételt ígérünk. A digitális piac egyre összetettebbé kezd válni, ezért is fontos, hogy az Egyesület által jóváhagyott piaci sztenderdek még elfogadottabbak, még ismertebbek és elismertek legyenek” – mondta el Pásztor András, a HVG Kiadó online divíziójának vezetője a belépés kapcsán.

Sopov István, az újabb két évre megválasztott elnök hozzátette: „Mind az új tag csatlakozásának, mind annak nagyon örülünk, hogy az elnökség folytathatja a korábban megkezdett munkáját. A bővülés és a tagok újraválasztása egyaránt olyan bizalmat sugall, amire komolyan építeni tudunk a következő két évben is.”

--

További információ:

Gerentsér Imre
DKT, ügyvezető
imre.gerentser@dkt.hu
+36 30 990 6609

A Digitális Közönségmérési Tanácsról (DKT): A Digitális Közönségmérési Tanács (dkt.hu) a magyar digitális ipar főbb képviselői által irányított iparközi szervezet; gyakorlatilag az összes meghatározó hazai digitális médiavállalat részt vesz a méréseiben. A DKT Kft. tulajdonosa "Az Egységes Digitális Mérésért Egyesület" (EDME)

Az Egységes Digitális Mérésért Egyesületről (EDME): Az EDME célja, hogy a magyarországi online médiafelületek látogatottságának mérésére és kiértékelésére szolgáló egységes, hiteles, transzparens és használható mérést válasszon ki és fejlesszen, a mérés egységes használatát elősegítse. Az Egyesület tulajdonolja a Digitális Közönségmérési Tanács (DKT) Kft-ét.

Az Egyesület tagjai:
Adevinta Classified Media Hungary Kft., ads Interactive Network Kft., atmedia Kft.,
Central Médiacsoport Zrt., Dentsu Hungary Kft., HVG Kiadói Zrt., Indamedia Sales Kft., Infinety Invest Kft, Mcsoport Magyarország Kft., Mediaworks Hungary Zrt., M-RTL Zrt.,
New Land Media Kft., OMG Hungary Kft., Reprise Digital Hungary Kft.,
Ringier Hungary Kft., Sales Contact Kft.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: DKT