Vakvezetőkutyákat támogat a Purina és a WSZL

Vakvezetőkutyákat támogat a Purina és a WSZL
12 millió forint értékű, vakvezetőkutyáknak szóló adománnyal ünnepli 15 éves együttműködését a Purina és a WSZL.

A két cég – együttműködésük 15. évfordulója alkalmából – ezúttal vakvezetőkutyák számára biztosít támogatást. A Purina által felajánlott, Pro Plan kutyaeledelből és jutalomfalatból álló, 15 raklapnyi, összesen 12 millió forint értékű adományt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségéhez (MVGYOSZ) szállította ki a WSZL. Ez a mennyiség hosszú időre elegendő a kölyökkutyák táplálásához és a felnőtt kutyák fogápolásához.

Az MVGYOSZ csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Központjában jelenleg 13 leendő vakvezetőkutya áll kiképzés alatt, és az önkéntes kölyöknevelők hathatós segítsége révén 15, legfeljebb tízhónapos növendék várja az oktatást. Egy kutya kiképzésének költsége mintegy 4,2 millió forint. Az MVGYOSZ a Magyarországon élő közel 82 000 látássérült ember számára nyújt az önálló életvitelüket megkönnyítő szolgáltatásokat, vakvezetőkutyákat pedig már több mint négy évtizede képez ki. A már aktívan dolgozó vakvezetőkutyák étkeztetésében az MVGYOSZ saját forrásainak bevonásával és célzott adománygyűjtő kampányok révén is segít, hogy a látássérült gazdákat ezzel is tehermentesítse.

„Nagyon örülök, hogy az állatotthonok támogatása mellett most a segítőkutyák képzését is támogatni tudjuk, hiszen ők olyan családtaggá válnak, akik nem csak szeretetet, társaságot, hanem nagyon fontos segítséget is nyújtanak leendő gazdájuknak. A képzésben résztvevő kölykök minőségi táplálása hozzájárul ahhoz, hogy ezt a segítséget minél hosszabban és egészségesebben tudják biztosítani az őket szerető gazdik számára” – mondta Hanzel Lajos, a Nestlé Purina magyarországi üzletágának vezetője.

A Purina 2022-ben összesen 179 tonna, azaz 1 600 000 adag adománnyal segítette a magyarországi állatotthonokat és menhelyeket. Az éves teljes adomány becsült értéke 85 millió forint, melynek eljuttatását a WSZL biztosította az ország különböző pontjaira. A Purina és a WSZL együttműködésében új fejezet nyílt 2020-ban, amikor a WSZL csatlakozott a Nestlé Purina Kutyabarát irodák programhoz, és kutyabarát munkahely lett.

„A Purina mindig is az egyik legjelentősebb partnerünk volt a közös értékteremtésben, amelynek a mostani, bonyolult időkben még inkább felértékelődik a szerepe. Megtisztelő és komoly igazolás számunkra, hogy ilyen sokéves jubileumokat ünnepelhetünk ügyfeleinkkel, és fontosnak tartjuk, hogy ennek az örömét társadalmi szerepvállalásokban is kifejezzük, és segítséget nyújtsunk ott, ahol szükség lehet rá” – mondja Garamvölgyi Glória, a WSZL kereskedelmi igazgatója.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!