Tényleg kihalásra ítéltetett a QR-kód?

Tényleg kihalásra ítéltetett a QR-kód?
A Média Hungary egyik előadója a QR-kód szép, lassú kiszenvedését jósolta. Vernyik Imre szerint, majd lesz helyette valami más, valami jobb.

A QR-kódot nem tanultuk meg használni, nincs elég felhasználó, aki látna benne fantáziát. Hiába a mostánaban használt design elemek és grafikus variációk, a korábban nagyszerű megoldásnak látszó kódot a piac lassú halálra ítélte.

Ugyan még nem találtak a mobil marketingesek olyan egyszerű és jól használható megoldást, amely kiváltaná, de nem kétséges, hogy pár éven belül már mást fogunk használni - állította Vernyik Imre, a Carnation vezető szakembere. Előadásában bebizonyította egyébként azt is, hogy a mobilfelhasználók többsége egyszerűen nem használja a kódolvasó programokat, s ezért nem működik az egyébként könnyen használható rendszer.

A hétköznapokban használt kódok közül az intelligensebbekkel szemben valamiért ellenérzés mutatkozik a felhasználókban. A jó öreg vonalkódot is inkább csak a kereskedelmi felhasználás miatt használják világszerte. Az RFID technikák többsége is igen lassan épül be a mindennapjainkba. Az NFC chip technológia mobilos terjedése szintén nem tűnik általánosnak.

Az okos mobilok egyre érdekesebb megoldásokat hoznak az egy kattintással megoldható adatbevitelre, valamelyik ezek közül majd sikeresen áttöri a felhasználói ellenállást.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!