SD72 jótékonysági kampány – megvan az eredménye a Smart Design termékfejlesztési felajánlásnak

SD72 jótékonysági kampány – megvan az eredménye a Smart Design termékfejlesztési felajánlásnak
Mert eladni tudni kell. De néha csak úgy adni kell.

Lehet, hogy néhányan már hallottatok róla, hogy nem is olyan rég a Smart Design digitális ügynökség egy társadalmi célú kampánnyal jelentkezett. A pályázat Smart Design 72 néven, kifejezetten karitatív célból jött létre, amelynek lényege, hogy szakértői csapatuk 72 munkaórájának felajánlásával egy pályázat során kiválasztott ötlet digitális koncepcióját, valamint annak prototípusát dolgozza ki.

Az Smart Design 72 kezdeményezés, ahogyan Varga Péter, az ügynökség egyik alapítója fogalmaz „...a segítségről szól: mivel az életünk során nekünk is rengeteget, – messze több mint 72 – órát segítettek, ideje visszaadni ebből. Mi a digitális termékfejlesztésben szerzett tudásunkkal, egy szervezett projektcsapattal, valamint a lelkesedésünkkel segítünk a nyertes ötletet megvalósítani.” A hónapokon át futó kampány pedig elérte célját: a pályamunkák által jobbnál-jobb digitális ötletek futottak be, így egy nagyon kiélezett versenyben kellett a csapatnak döntést hoznia.

A Digital Hungary beharangozójának is köszönhetően, számos visszajelzés és pályázat érkezett, melyek közül pedig végül a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat került ki győztesen. A szervezet küldetése példaértékű, hiszen magasan képzett szakorvosaival különleges gyermekrohamkocsik és gyermekmentőorvosi kocsik indításával segíti az Országos Mentőszolgálat munkáját. 23 éves fennállása óta közel 56000 bajbajutott kisgyermeken segítettek, valamint évente több, mint 4000 alkalommal riasztják őket.

A segítő szervezetnek hamarosan megjelenik a „Gyermekmentő Kézikönyv Szülőknek” című könyve, amely 48 fejezetben, 270 oldalon keresztül tárgyalja a legfontosabb sürgősségi kórképeket, gyermek-elsősegélynyújtási ismereteket. Ezt a könyvet alapul véve dolgozza ki a Smart Design egy digitális megoldás koncepcióját és prototípusát, melynek részleteiről a későbbiekben természetesen mi is beszámolunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!