Ragadd meg a figyelmet rövid videós formátummal!

Ragadd meg a figyelmet rövid videós formátummal!
A Teads új Smart6 formátuma nagy sikereket ért el számos országban és már a hazai piacon is elérhető a hirdetők számára. Az egyedülálló formátum használatával az ügyfelek hirdetése hat másodpercig száz százalékban látható a képernyőn, amit sem görgetés, sem egyéb interakció nem befolyásol és ennek köszönhetően garantálja a hat másodperces videó végig nézését. (X)

A globális médiaplatform új megoldása nemcsak elnyeri a fogyasztók figyelmét, hanem maximalizálja a hirdetők láthatóságát és brand lift teljesítményét. Az alapvetően mobil platformra optimalizált hirdetési megoldás tehát a folyamatos láthatóságával növeli annak esélyét, hogy a felhasználók minél nagyobb arányban legyenek képesek felidézni a Smart6-et használó brand-eket.

Tekintse meg itt mire képes a Smart6!

Manapság általánosságban elmondható, hogy nehéz megragadni a telefont nyomkodó, folyamatosan mozgásban lévő fogyasztók figyelmét. Egy Teads által közölt 2021-es Smart6 tanulmány szerint a felhasználók 2020-ban tizenkét másodpercet szenteltek a készülékükön felbukkanó egy-egy hirdetésnek ez a szám 2021-re hat másodpercre csökkent. A Teads globális médiaplatform e probléma áthidalására alkotta meg legújabb hat másodperces videós hirdetési formátumát a Smart6-et, amely egyedülálló módon szólítja meg a látogatókat.

Hat másodperc. A legtöbb okostelefon-felhasználó átlagos figyelemtartama folyamatosan csökken, mivel egyre több tartalmat fogyasztanak párhuzamosan.” – emelte ki Magyar Tamás, a Teads junior ügyfélkapcsolati menedzsere. Hozzátette, hogy a márkáknak manapság nem áll sok idő a rendelkezésükre ahhoz, hogy konkrét szövegalapú üzeneteket fogalmazzanak meg. A videó formátum virágzik a digitális hirdetési piacon, a Smart6 pedig egy igazán hatékony eszköz minden hirdető számára, aki rövid videós tartalmakat használ a kampánya során.

Ahol a tömegek mozognak, a reklámnak van értelme. Így nem meglepő, hogy sok hirdető egyre inkább használja ezt a médiumot”. – vélekedik Mihai Bostinaru, a Teads CEE értékesítési alelnöke, aki szerint a mozgókép a növekedés egyik motorja is. Az IAB AdEx jelentése szerint a digitális display (videó és nem videó) költések Magyarországon 2020-ban 49,1 milliárd forintot tettek ki, a becslések szerint pedig a jövőben is folyamatos növekedés prognosztizálható.

A statisztikák alapján Bostinaru bizakodó az újonnan bevezetett formátumot illetően, ami szerinte könnyen slágertermékké válhat a magyar médiapiacon is.

Korábban a Digital Hungary-n megjelent interjújában Bostinaru szerint a növekvő eladások azt bizonyítják, hogy a hirdetők nagyon nyitottak a videóhirdetések iránt, amelyen belül a Smart6 egy kiváló alternatívát kínál. Az igazi kihívást az egyes formátumok és a segítségükkel közvetített üzenetek teljesítményének releváns kontextusban való értékelése jelenti. A példa kedvéért: hogyan hasonlítsuk össze az egyes hirdetések végig nézési arányának (completion rate) teljesítményét a különböző, saját definíciót használó szolgáltatók esetén? Egyszerűnek hangzik, azonban ezek összehangolása komoly kihívást jelent jelenleg, főleg a piacon tapasztalható alacsony transzparencia miatt.

A szakember szerint a három legfontosabb szempont egy videóhirdetésnél a fájl-méret, a hossz és a hangzás, melyek “mixelésévél” számos kombinációt használatunk, a kampány céljától függően.

A Teads ugyanakkor nem csak az egyedi formátumaival támogatja a hirdetők munkáját, szolgáltatásunk része az is, hogy optimalizáljuk az ügyfelek meglévő hirdetési eszközeit.  Ez a kreatívoptimalizálás pedig nem kizárólag csak a videós, hanem a display hirdetésekre is kínálkozik” – mondja Bostinaru.

Teads Hungary kapcsolat: Magyar Tamás sales-hu@teads.com

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Teads, Hirdetés, Smart6