PR-szakemberek figyelem! Vegyenek részt egy szakmai kutatásban!

PR-szakemberek figyelem! Vegyenek részt egy szakmai kutatásban!
A PR-szakma görbe tükre kérdésekben címmel végeznek online kutatást, melyhez nagy számban várják a PR-szakemberek segítségét! Amennyiben PR (Public Relations) tevékenységgel foglalkozik, kérjük szánjon néhány percet a kérdőív kitöltésére!

Károly Róbert PR szakértő, marketing tanácsadó, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) marketing mesterképzésének hallgatója szakdolgozatában a PR-szakma aktualitásait vizsgálja. Ennek részeként szeretné megismerni a területtel foglalkozók válaszait kutatása során.

Miért érdemes kitölteni?

Felmérésében többek között azt tanulmányozza, hogy milyen ismeretek, kapcsolatok és készségek szükségesek jelenleg a PR tevékenység ellátásához. Vizsgálja a marketing és a PR viszonyát, valamint ezek határait. Ez nem véletlen, hiszen bizonyos fogalmak megosztóak lehetnek, hogy a Public Relations vagy inkább a marketing kategóriájába tartoznak. A szakmához szorosan kapcsolódó sajtókommunikáció is górcső alá kerül, mivel itt is lehetnek különbségek a nézetek között. Arra is kitér, hogy a PR-szakemberként tevékenykedők milyen végzettséggel, tanulmányi előélettel rendelkeznek, hogyan viszonyulnak a szakmai szervezetekhez és rendezvényekhez. A médiafogyasztási szokások sem maradnak ki. Mindemellett a kérdések között a munkahely típusa, a pályakezdés helye, az aktuális jövedelem, de még a nemek arányára is megvizsgálásra kerül.

A PR-szakemberek megítélését a szakmájuk iránt ilyen részletességgel és szempontok szerint nem minden nap kutatják. Éppen ezért arra kérünk mi is minden PR-szakembert, hogy töltse ki a kb. 5-8 perc alatt megválaszolható űrlapot, valamint továbbítsa kollégáinak is annak linkjét!

A kérdőív az alábbi linkre kattintva elérhető:

https://forms.gle/2SbdCB7QqvhvWM8V8

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: PR, METU, média, kutatás