Miért fontos a céges sportkultúra?

Miért fontos a céges sportkultúra?
A sportolás hozzájárul a mentális és fizikális egészség fenntartásához, ezért megbecsült helye van a vállalati kultúrában. Azonban a céges sportkultúra akkor igazán hiteles, ha a menedzsment jó példával jár, vagy éppen fut elöl - vallja Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője, aki 90 munkatársával együtt vett részt az I. Mapei Badacsony Félmaraton amatőr futóversenyen.

„Nézőpontom szerint, a fenntartható fejlődés az emberrel kezdődik. Ha valaki jól van fizikailag, mentálisan és érzelmileg, az az élet minden területére pozitívan hat. Aki jól van, az hosszútávon gondolkodik. Márpedig a sport nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az emberek jól érezzék magukat. Azzal, hogy különböző sporteseményeknek vagyunk a támogatói, lehetőséget adunk az embereknek arra, hogy jobbá váljanak fizikailag, szellemileg és érzelmileg is" – világítja meg vállalat sportpolitikájának hátterét a cégvezető szakember.

Hozzátette: a cégek, végső soron minden eredményüket a munkatársaknak köszönhetik. Ha a menedzsment nem törődik a munkatársak jóllétével, előbb-utóbb a termelés rovására megy, hiszen csak az tud jól termelni, aki jól érzi magát. További érv a sport támogatása mellett, hogy a közös céges sportesemények, például versenyeken való csoportos részvétel a közös pillanatokról, a közösségépítésről szól.

Markovich Béla szerint a sportesemények további közvetlen közösségszervező hatása, hogy kiváló alkalmat teremt az üzleti kapcsolatok építésére: „minden általunk szponzorált sporteseményt igyekszünk kihasználni, hogy a partnereinkkel is együtt legyünk, ezért az általunk szponzorált sportrendezvényekre mindig szívesen látjuk őket. Remek alkalmak ezek arra, hogy együtt sportoljunk, versenyezzünk és természetesen a beszélgetésekre is mindig marad idő".

Az I. Badacsony Mapei Félmaraton amatőr futóverseny május 14-én került megrendezésre. A versenytávon közel ötszázan vettek részt. A nőknél Reisinger Rita végzett az élen egy óra harminchárom perces idővel, második Rákosi-Tóth Rita, harmadik Dr. Gál Anita. A férfiaknál Kiss Ladislav lett a leggyorsabb, egy óra huszonkét perccel, második Dr. Pintér János, harmadik Gombkötő Balázs.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: sport, mapei