Mennyit ér egy youtube videó?

Mennyit ér egy youtube videó?
A szakértők egybehangzó véleménye, hogy a videó feldobja a látogatottságot. Egy magyar csapat ezt egy kicsit még megfejelte a világhírrel is.

Mindenki ismeri a spárgázó Van Damme videót, illetve annak variációit. Rengetegen megcsinálták már a saját verziójukat, s így létezik már székely autós és moldáviai szekeres változat. Hihetetlen, de a legsilányabb utánzat is minimum 50 ezer látogatót vonz világszerte.


A legszellemesebbek egyikét, a Székely veziót, nyelvi korlátai megakadályozták a széleskörű elterjedésben, s így a klipben megjelenő Suzuki és a Dacia újra felfedezése is elmaradt.

Mindezek mellett az eredeti reklám nézettsége 65 millió körülire növekedett az elmúlt egy hónapban. A Volvo valószínűleg az év legnézettebb reklámját készítette el ezzel.

Egy december 18-án felkerült karácsonyi változat azonban komoly konkurenciát teremtett az eredetinek, simán lenyomva a silány, vagy kevésbé silány próbálkozásokat.


A Van Damme-ot Chuck Norrisra cserélő csapat, nem csak a videóban emelte az égbe a történetet, hanem a valóságban is. Mostanra már 15 millióan látták a Volvo reklámot "hi-jackelő" karácsonyi üdvözlő videót.

A hab a tortán, hogy a készítő egy magyar stúdió, a Delov Digital valószínűleg nem is számított ekkora sikerre. A spárgázó Chuck Norris-os, karácsonyfás, repülős videóban az eredeti szöveget egy Shakespeare idézetre cserélték. Bejött. A Youtube nézők egyértelműen visszaigazolják az év lejobb gerilla kampányának sikerét.


Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!