Megdöbbentő, mennyit keresnek a magyar TikTok sztárok egyetlen videóval

Megdöbbentő, mennyit keresnek a magyar TikTok sztárok egyetlen videóval
A TikTok videó megosztó platform alapvetően nem is olyan régen robbant be a köztudatba, de akkora sikert aratott a fiatalok körében, hogy már a hazai TikTok sztárjai is megkeresik mások egész havi fizetését, néhány jól összerakott pár másodperces videóval, derül ki a Pénzcentrum kutatásából. De mennyi is az annyi, és mi ez az egész TikTok dolog?

Ha már betöltöttél egy bizonyos kort, akkor előfordulhat, hogy még nem vagy regisztrálva a fiatalok legújabb kedvenc platformjára a TikTok-ra, de azt elképzelhetetlennek tartom, hogy nem halottál volna még róla, ugyanis az ide feltöltött videók az összes más közösségi platformon, YouTube, Facebook, Instagram pörögnek - írja az ich.hu.Ezt az őrületet is a fiatalok indították, de már az idősebb generáció is egyre inkább kezdi használni, ahogyan ez volt anno a Facebook és az Instagram esetében is. Egészen pontosan felhasználóinak 41%-a 16 és 24 év közötti kamasz vagy fiatal felnőtt. Magyarországon így alakulnak az arányok: 11 és 18 év (76%), a 18-24 évesek (20%), a 25 év felettiek felhasználók száma pedig egyelőre nem számottevő (4%), ezért ne érezd magad öregnek, ha te sem ezerrel TikTok-ozol még! A TikToknak idén májusi adatok szerint, kapaszkodjatok meg, 800 millió aktív felhasználója van világszerte (a pénzcentrum adatai alapján), így a közösségi média platformok közötti népszerűségi rangsorban nem egészen négy év alatt a 9. helyre kúszott fel megelőzve ezzel a Pinterestet, LinkedIn-t, Snapchatet, de még a Twittert is.

De mi is az a TikTok? Valójában egy videó megosztó platform, azonban jellegében, felépítésében, és úgy egy az egyben teljesen eltér a YouTube-tól. A felhasználók ide rövid, néhány másodperces vicces, cuki, kreatív, táncos, zenés videókat töltenek fel, amik között lehet görgetni. Lehet embereket követni, de az éppen aktuálisan népszerű videókat követés nélkül is lehet látni. Olyannyira népszerű maga a platform, ahogyan azt a fenti adatok is mutatják, hogy már a magyar felhasználók is pénzt keresnek rajta, ráadásul nem is akármennyit!

Azt már megszoktuk, hogy a YouTube-on, Facebookon, Instagramon pénz keresnek a tartalomgyártók, na de, hogy TikTokon is? Pedig de! Azt, hogy egy-egy videóval mennyit lehet keresni a TikTok platformján az nagyon sok minden függvénye, ezért pontos összegeket nem lehet tudni. De a Pénzcentrum számításai alapján egy-egy nagyobb követőtáborral rendelkező influenszer akár egy videóval 100 ezer forintot is kereshet. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: TikTok, influencer