Lakatos Zsófiát választotta Örökös Tagjának a Magyar PR Szövetség

Lakatos Zsófiát választotta Örökös Tagjának a Magyar PR Szövetség
Ezt a címet azok a szakemberek kaphatják meg, akik munkásságuk során elévülhetetlen érdemeket szereztek a public relations elismertetése terén.

Évente választhat Örökös Tagot a Magyar PR Szövetség közgyűlése. Az Örökös tag címet azok a jelenlegi vagy korábbi MPRSZ tagok kaphatják meg, akik munkásságuk során elévülhetetlen érdemeket szereztek a pr-szakma magyarországi meghonosítása, oktatása, művelése, népszerűsítése és elismertetése terén és hozzájárultak az MPRSZ megerősödéséhez, hazai és nemzetközi elismertetéséhez, céljainak eléréséhez.

Lakatos Zsófia több mint 20 éve dolgozik pr-szakemberként. A Külkereskedelmi Főiskolán és a California State University Northridge egyetemen folytatott pr-tanulmányai befejeztével 2000-től 2008-ig a Capital Communications pénzügyi kommunikációs ügynökségnél, 2008-ban a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium klímakampányának pr-vezetőjeként dolgozott. Közben MBA-t szerzett Menedzsment szakon a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. 2008-tól 2015-ig a Hill+Knowlton pr-ügynökség ügyvezetője volt, 2015-ben megalapította saját ügynökségét, az Emerald PR-t. 2001-ben alapítója volt a PR Ügynökségek Szakmai Kollégiumának, 2005-ben lett a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) elnökségi tagja, 2008-ban a szervezet alelnökévé, 2013-ban az MPRSZ elnökévé választották. 2016-ban ismét elnyerte a Szövetség elnöki tisztségét 3 évre, 2019-ben leköszönt az elnöki posztról.

„Fontos nekem a Magyar PR Szövetség, mindig az volt és mindig az lesz. Büszke vagyok rá, hogy a 15 év alatt, amikor elnökségi tagként, alelnökként vagy elnökként szolgáltam a pr-szakma elismertetését, olyan fontos célokat értünk el, mint az ügynökségi, CSR, Employer Branding, Digitális és Public Affairs tagozatok megalapítása, a Sándor Imre PR-díj, a CSR Best Practice Díj és a CSR Média Díj létrehozása, a PR Akadémia, a tenderajánlás, az Etikai Kódex megújítása, számtalan rendezvény, állásfoglalás és kampány.” – mondta el Lakatos Zsófia – „Az Örökös Tagság cím elnyerése egy valóra vált álom a számomra. Külön megtiszteltetés, hogy mindössze 45 évesen kaptam meg ezt az elismerést abban az évben, amikor a Magyar PR Szövetség megalapításának 30. évfordulóját ünnepeljük. A következő évtizedekben is a szakmánkért fogok dolgozni úgy, hogy méltó maradjak erre a rangos címre.”

Lakatos Zsófia az MPRSZ mellett tagja a HBLF-nek, a Szóvivők Egyesületének, elnökségi tagja a Levegő Munkacsoportnak, alelnöke a Budapest Klub Global Executive Council-nak, bizottsági tagja a Superbrands-nek, Magyar Brands-nek és a Green Brands-nek. A Válság112, a Business Sustainability Program és a Smaragd Akadémia tulajdonosa, több egyetem vendégelőadója. Elismert fenntarthatósági szakértő is, 2013-ban Londonban jelent meg szakkönyve „Corporate Social Performance in Emerging Markets - Sustainable Leadership in an Interdependent World” címmel. Ugyanebben az évben az országban elsőként kapta meg a Fenntarthatóság Szakmai Követe díjat. 2021-ben Magyarországot képviselte a Davosi Világkommunikációs Fórumon.

„Zsófia az elmúlt több mint egy évtizedben különféle tisztségeket betöltve rendkívül sokat tett a Szövetségért, és a pr-szakma elismertségének növeléséért. Éppen ezért egyértelműen helye van az MPRSZ örökös tagjai között. Nagy örömmel tölt el, hogy egy női vezetővel bővült ez a kör. Általánosságban elmondható, hogy a mostani gyakorló pr-es kollégák között már jóval több a nő, így várhatóan az örökös tagok tekintetében is javulni fog a nemek aránya, ami egy fontos célkitűzés számunkra. Zsófia karrierjének meghatározó mérföldköve az, hogy a Szövetség 30. évfordulóján választotta meg a közgyűlés örökös tagnak.” – mondta el Sztaniszláv András, a Magyar PR Szövetség elnöke.

A címlapfotót készítette: Nagyapáti István

Lakatos Zsófiával készített interjúnket itt olvashatod KLIKK

Töltsd le most a programot!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!