Kutatás a Twitch európai felhasználói körében

Kutatás a Twitch európai felhasználói körében
A TERRITORY Influence ügynökségként nemrégiben átfogó felmérést végzett az európai felhasználók körében, akik a Twitch népszerű, élő közvetítéseket kínáló platformot használják. A felmérés célja az volt, hogy értékes információkat gyűjtsön a Twitch streamerek európai szokásairól és preferenciáiról. Az eredmények lenyűgöző betekintést nyújtanak a Twitchen fejlődő, változatos és elkötelezett közösségbe.

Az impozáns mintanagyságú, 22 561 európai válaszadóval rendelkező felmérés rávilágít néhány kulcsfontosságú tényre, amelyek bemutatják a Twitch hatását és vonzerejét az európai felhasználók körében.

Gyakori nézők és a milleniálisok dominanciája:

A felmérés kimutatta, hogy a válaszadók 52%-a gyakori nézőnek tartja magát a Twitchen, ami azt jelzi, hogy a platform jelentős jelenléttel rendelkezik a mindennapi életükben. Továbbá kiderült, hogy a válaszadók 53%-a a milleniális korcsoportba tartozik, ami rámutat ennek a technológiával jártas és befolyásos demográfiai csoportnak a népszerűségére a platformon. A felmérés 18 és 75 év közötti személyeket foglalt magában, ami azt mutatja, hogy a Twitch széles körű korosztályok számára vonzó.

A Twitch mint szórakozási tér:

Monica Manescu, a Twitch account igazgatója hangsúlyozta, hogy a Twitch nem csupán egy platform, hanem egy olyan szolgáltatás, amely különböző igényeket elégít ki. A felmérés szerint az átlagos Twitch felhasználó naponta mintegy 3 órát tölt a platformon, ami jelzi annak jelentős szerepét a szórakoztatásban és az interakcióban. Ezen túlmenően a válaszadók 46%-a jelezte, hogy kifejezetten szórakozás céljából látogat el a Twitchre. A felmérés továbbá rávilágított a Twitch élő közvetítések óriási népszerűségére is, havonta több mint 148 millió órányi élő közvetített tartalom fogyasztásával.

A játékokon túlmutató terjeszkedés:

Ellentétben a közvélekedéssel, a Twitch sok más tartalommal is rendelkezik a játékokon túl. A felmérés kimutatta, hogy olyan nem játékos kategóriák, mint például a "Just Chatting", zene, főzés és sport, nagy népszerűségnek örvendenek az európai Twitch felhasználók körében. Ez a tartalom sokfélesége azt mutatja, hogy a Twitch sokoldalú platformmá vált, amely különböző érdeklődési területeket szolgál ki.

Virágzó közösségek építése:

A Twitch híres arról, hogy közösségeket alakít ki a streamerek és a nézőik között, és a felmérés eredményei megerősítik ezt a nézetet. Az válaszadók túlnyomó többsége, 87%-a egyetértett abban, hogy a Twitch segít közösségek kialakításában, erős kötelékeket teremtve a streamerek és a nézők között. Emellett a résztvevők 68%-a azt állította, hogy aktívan részt vesz a chaten, ami mutatja érdeklődésüket a közvetítések iránt. Ráadásul a válaszadók 81%-a jelentette, hogy a Twitchet arra használja, hogy kapcsolatot teremtsen kedvenc streamereivel, kiemelve a platform képességét a személyes kapcsolatok kialakítására.

A Twitch marketingpotenciál kiaknázása:

A felmérés ígéretes marketinglehetőségeket mutatott a Twitchen. A válaszadók jelentős 67%-a jelentette, hogy élő közvetítéseken keresztül vásárlásokat hajt végre, ami azt mutatja, hogy a márkák kihasználhatják a Twitchet erős értékesítési csatornaként. Emellett a résztvevők 44%-a nyilatkozta, hogy közvetítői hivatkozásokon keresztül vásárlásokat hajtott végre, ami azt mutatja, hogy a platform befolyással van a fogyasztói vásárlási döntésekre. A felmérés továbbá rámutatott, hogy a válaszadók 30%-a vásárlásokat hajtott végre logóval való interakció révén, kiemelve a célzott branding és reklámozás hatékonyságát a Twitchen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!