Jövőre sem kell reklámadót fizetni

Jövőre sem kell reklámadót fizetni
Az MRSZ kezdeményezése nyomán döntött így a kormány.

A kedden a parlamentnek benyújtott őszi adócsomagba rejtette el a kormány a reklámadót érintő változást: ennek értelmében 2023 év végéig 0 százalék lesz a reklámadó kulcsa – olvasható a Portfolio oldalán.

Hogy a kormány fontólóra veszi a reklámadó felfüggesztésének a meghosszabbítását, arról már kedden hallani lehetett, miután Gulyás János, a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnöke egyeztetett Rogán Antallal, a miniszterelnök kabinetfőnökével.

A reklámszakmai szervezet a társszervezetekkel közösen azt kérte a kormánytól, hogy azért vegye fontolóra a reklámadóval kapcsolatos eredeti döntését – ami szerint az a 2019-es felfüggesztése után 2023-tól visszatér –, mert az adónem visszavezetése éppen a kívánatos gazdasági stabilizáció és növekedés ellen hat. A szakmai szervezetek úgy fogalmaztak, hogy ha januártól ismét kell reklámadót fizetni, akkor az a jelenlegi súlyos energiaválsággal terhelt, erősen gyengülő makrogazdasági környezetben megroppanthatja az amúgy is csökkenő teljesítményt felmutató reklámipart.

(kreativ.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Reklámadó, MRSZ