Idén melyek lesznek a kedvenc irodáink? Elindult Az Év Irodája verseny közönségszavazása

Idén melyek lesznek a kedvenc irodáink? Elindult Az Év Irodája verseny közönségszavazása
A szervezők 2023-ban tizennegyedik alkalommal hirdették meg Az Év Irodája és a Real Estate Awards versenyeket, amelyre összesen 185 pályázat érkezett. Idén az irodapiacon a hibrid munkahely és a kényelem került a fókuszba, míg általában az ingatlanszektorban nem csak a fenntarthatóság, hanem a meglévő épületek felújítása, korszerűsítése a legfontosabb szempont.

Most elindult a közönségszavazás, hiszen a nagyközönség voksai fontos szerepet játszanak abban, hogy végül a szakmai zsűri mely pályázók közül választja ki a győzteseket. Tavaly világszínvonalú irodák lettek a közönség kedvencei (Diageo, OTP M12 irodaház és MOL Campus), idén vajon kiket kedvelünk majd legjobban? A közönségszavazás február 3-ág tart, addig adhatjuk le a voksunkat a kedvenceinkre a versenyek honlapján.

Magyarország egyik legfontosabb és legemblematikusabb ingatlanpiaci versenyei, Az Év Irodája és a Real Estate Awards hagyományosan az új, felújított vagy bővített irodákat, irodaházakat, közösségi tereket, a tervezett és átadott projekteket, illetve a szektor legeredményesebb vállalatait díjazzák.

A pályázási időszak lezárulása után most elindult a közönségszavazás, hiszen a szervezők minden évben aktívan bevonják a nagyközönséget is: végső soron az a cél, hogy a munkahelyek, közösségi terek, kereskedelmi ingatlanok és lakóházak használói jól érezzék magukat, és az ingatlanok valóban az ő kényelmüknek, jóllétünknek és igényeiknek megfelelően épüljenek, ahol dolgoznak, feltöltődnek, kikapcsolódnak és élik a mindennapjaikat.

Nagyon sokszínű és magas színvonalú mezőny gyűlt össze idén is, a szervezők izgatottan várják, hogy vajon idén többek között mely irodák lesznek a közönségkedvencek. Tavaly a pályázók nagyon magasra tették a mércét, ennek megfelelően a Diageo, az OTP M12 irodaháza és a MOL Campus kapta a legtöbb voksot a szimpatizánsoktól, ráadásul ezek a pályázatok nyertek is a legutóbbi díjátadó gálán.

A 20. évfordulóját ünneplő Diageo az új iroda kialakítása során számos környezettudatos megoldást alkalmazott, többek között az elképesztően látványos, a dolgozói jóllétre és a hibrid munkavégzésre optimalizált belső tereket kiegészíti az irodaházban egy 3300 négyzetméteres belső park. De ugyanígy a MOL Campus és az OTP új irodaháza is a legújabb irodapiaci trendek igazi kincsesbányái kezdve a fenntarthatósági szempontoktól a látványos közösségi és zöld területeken át a fantasztikus dizájn- és technológiai megoldásokig, ahol az üzemeltetés és épületfelügyelet akár már a mesterséges intelligenciát is alkalmazza.

A versenyek résztvevői idén is az aktuális trendeket mutatják meg, amelyek alapján Az Év Irodája mezőnyében továbbra is a hibrid modell sikeres működtetése a legfontosabb, hogy a dolgozók szívesen járjanak be a munkahelyükre, ezért a közösség, a dizájn és a kényelem került a fókuszba. A Real Estate Awards verseny pályázatai pedig a teljes ingatlanszektor látleletét mutatják meg: idén a korszellemnek megfelelően a fejlesztők tudatosan törekednek a fenntartható és energiahatékony megoldások meghonosítására, amelyekkel a globális felmelegedés elleni küzdelmet is támogatják a kereskedelmi- és lakóépületekben egyaránt.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a gazdasági válság ellenére nagyon sok pályázat érkezett be, amelyek a magyar ingatlanpiac aktuális trendjeit mutatják meg számunkra. Most pedig eljött a szavazás ideje, kíváncsian várjuk, hogy idén mely pályázatok lesznek a közönség kedvencei. A közönségszavazás nagyon fontos eleme a versenynek, hiszen egy autentikus visszajelzés a fejlesztők, a tervezők és a bérlők számára, hogy melyek a valós piaci igények, a dolgozók milyen munkakörülményekre és irodákra vágynak, a nagybetűs ember valójában milyen ingatlanokban érzi jól magát” – mondja Fodor Dániel, Az Év Irodája társtulajdonosa és főszervezője.

Idén is a megszokott módon zajlik a verseny, vagyis a február 3-áig zajló közönségszavazást követően a szakmai zsűri bejelenti a shortlistesek névsorát, amelyet a beérkezett pályázatok, fotók és kérdőívek alapján állítanak össze. Majd a helyszíni bejárásokra kerül sor, végül a döntés meghozatalában a szakmai zsűri figyelembe veszi a közönségszavazatokat is. Az ingatlanpiaci cégeket és épületeket a Pesti Vigadóban február 29-én az exkluzív Real Estate Awards gálán, míg Az Év Irodája győzteseit pedig a Várkert Bazárban április 4-én egy kiállítással és konferenciával egybekötött díjátadón fogják kihirdetni és megünnepelni.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!