Hogyan adjuk el a mobil applikációnkat?

Hogyan adjuk el a mobil applikációnkat?
Heidi Cohen 21 hasznos tanácsa a mobil alkalmazások promóciójához. A marketing szakértő weboldaláról kigyűjtöttük a legfontosabb tippeket.

Számos cikkünkben írtunk arról, hogy az idei év a mobil eszközök éve lesz. Világszerte ugrásszerűen növekszik az okostelefon eladások száma és lassan többet böngésszük az internetet tableteken és okostelefonokon keresztül, mint asztali számítógépeinken vagy laptopjainkon.

A comScore adatai szerint a kiskereskedelmi weboldalakat háromból egy felhasználó mobil eszközön keresztül éri el. Ugyanezen cég adatai szerint a mobil eszközökön folytatott kereskedelemi tevékenység 38 százaléka okostelefonon keresztül történik.

Ha a websiteunkat okostelefonkra és tabletekre optimalizáljuk sokkal többen elérhetnek minket, azonban még ennél is jobb eredményt érünk el, ha mobil applikációt készítünk. Az alkalmazásokat meg kell találni és le kell tölteni, tehát nem csak egy használható hanem aktívan kell promótálni azt, hogy eljusson, a potenciális userekhez.

Heidi Cohen 21 tanácsban foglalja össze, hogyan is népszerűsítsük mobil applikációinkat, hogy a felhasználók meg is találjanak minket.

  1. A legfontosabb szabály, valódi igényeket elégítsünk ki. Ismerni kell a célcsoportot, és azt, hogy mire van szükségük.
  2. Népszerűsítsük az applikációit a mobilra optimalizált honlapon!
  3. Emeljük ki az applikációt a weboldalunkon!
  4. Tegyük fel az app-ot az iOS és az android appstore-ba is.
  5. Használjuk a hírlevél erejét. A leggyakrabban az okostelefon felhasználók e-maileket nézegetnek kütyüiken, ha az applikációt beletesszük egy hírlevélbe a potenciális felhasználók azonnal le is tölthetik azt.
  6. Jelenítsük meg a applikációnkat a névjegykártyánkon.
  7. Beszélgessünk az alkalmazásokról a témába vágó fórumokon.
  8. Tegyük fel az applikációnkat a közösségi média profilunkra.
  9. Írjunk blog posztot az alkalmazásról.
  10. Említsük meg az applikációt prezentációinkban.

További hasznos tanácsokat a marketingszakértő blogján olvashatunk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!