Hogy leszel Google listavezető?

Hogy leszel Google listavezető?
A Notorious blogban megjelent az egyik legbenfenn tesebb Google tanácsgyűjtemény magyarul. A 200 legfontosabb szempont amivel előre kerülhetsz a keresési listán.

Az elsődleges forrásként az angolnyelvű backlink blog jelölhető meg, de Gulyás Péter a Notorious blog szerzője vette magának a fáradtságot, és azok számára is elérhetővé tette a Google ranking szempontokat összegyűjtő írást, akik nem tudnak angolul.

A fordítás még csak a forrás harmadát dolgozta fel, de már mintegy 60 tanács most is elérhető a blogon. A tanácsok azért is fontosak, mert szinte minden tartalomtulajdonosnak, marketingesnek, SEO szakembernek hasznos ötleteket ad az anyag összeállítója Brian Dean, aki maga is SEO és content marketing specialista.

A folyamatosan változó Google ranking szempontok egzakt módon - a Google által - sosem kerültek publikálásra, így a SEO szakemberek sok esetben tapasztalati alapon igyekeznek egyre jobb teljesítményt nyújtani.

A SEO, mint az egyik internet által - egész pontosan - a Google kereső megszületése által keletkezett munka rendkívül rövid múltra tekinthet vissza. Művelőinek jó része hasznos tevékenységével cégeket juttat a kereső listák előkelő helyeire. A tanácsok segítségével gyakorlatilag egy komplett checklista készült, amelyet minden weboldal optimalizálásnál érdemes végig ellenőrizni, hogy a felhasználók könnyen megtalálhassák a keresési listák első lapjain azokat.    

Az eredeti 200 tanácsot, vagy a magyar verzió hatvan tanácsát érdemes azoknak is átböngészni, akik oldalakat terveznek, szolgáltatásokat találnak ki és valósítanak meg, hiszen az ő munkájuk alapozza meg a SEO későbbi munkájának a sikerét is.


Az ajánlott bloghoz egy illusztráció a BusinessMarketing blog felmérésből, ez is jól illusztrálja a legfontosabb szempontok súlyát.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!