Globális tartalommarketing új szintre emelve

Globális tartalommarketing új szintre emelve
A WhitePress tartalommarketing automatizációs platformját már az akvizíció előtt is 12 ország, összesen 16 nyelvterületen alkotó 21 000 publikálója tette az egyik legdinamikusabban fejlődő platformmá. 2021-ben azonban újabb mérföldkőhöz érkezett a WhitePress: részvényeinek 100%-át megvásárolta az RTB House, a nemzetközi viszonylatban is jól ismert, reklámtechnológiában járatos ügynökség. A határokon átívelő fejlődés ismét szintet lépett.

A Magyarországon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő WhitePress 2013-ban Lengyelországban alakult tartalommarketing platform. Három területen segítik partnereiket, akik között a vállalati ügyfeleken túl, reklám- és marketingügynökségek is megtalálhatók. A platform szakterülete a gyors és minőségi tartalomgyártás, a publikálás, valamint a marketing kampányok eredményeinek nyomon követése, mérése 25 különböző mutató segítségével.

A WhitePress is tudja, hogy a tartalom a király

A 2013-as alapítás óta eltelt 8 évben látványos fejlődés figyelhető meg a platformnál. A globális eredményeket nézve 2020-ban már 2400 aktív hirdető, 95 000 publikált cikk mintegy 2 419 919 978 Ft bevétel volt a WhitePress mérlege, ráadásul ezen belül csak a szövegírás értéke 124 948 200 Ft volt. A számok tehát tükrözik Bill Gatestől kölcsönzött hitvallásukat, miszerint Content is King, azaz „A tartalom a király".

Az eredményekhez a haladó szemlélet mellett hozzájárult az is, hogy a platform hirdetőik és publikálóik számára már 16 nyelvterületen kínál megjelenési lehetőséget. Egész pontosan: magyar, angol, bolgár, cseh, francia, görög, holland, horvát, lengyel, német, olasz, orosz, román, spanyol, szlovák és ukrán nyelvterületeken.

E változatos nyelvkínálatnak köszönhetően ügyfeleik exportkapcsolatait is építhetik, valamint az általuk üzemeltetett GoodContent platform és a hamarosan induló Premium Content szolgáltatás további határokat bont le a tartalommarketingben.

A következő szint: az RTB House

A WhitePress és az RTB House összefonódásának az ügyfélélményre is hatása lesz: a MarTech termékek piacán ugyanis az RTB House elsők között tette stratégiája kulcsfontosságú részévé a 100%-os eredményt ígérő Deep Learning remarketing algoritmust.

Hogy miért hasznos ez a technológia a WhitePress hirdetők számára is? Mert ezzel az innovatív megoldással a hirdetők gyakorlatilag az értékesítési csatorna bármely szakaszában elérhetnek nemcsak új, hanem meglévő ügyfeleket is.

Ezzel az innovatív fejlesztéssel az eredmények és a hatékonyság kéz a kézben járnak. Nemcsak új piacok, de még hatékonyabb és gyorsabb folyamatok válnak elérhetővé a hirdetők, a vállalati ügyfelek számára.

Amerika és Ázsia az új cél

Az innovatív megoldásokon túl azonban az RTB House érkezése és támogatása a platform eddig sem lebecsülendő növekedési ütemére is hatással lesz. A nemzetközi terepen szerzett tapasztalatoknak köszönhetően az amerikai és ázsiai piacok is elérhetővé váltak a WhitePress számára. Ahogy Paweł Strykowski, a WhitePress alapítója és vezérigazgatója fogalmazott:

„Az RTB House egy nagyszerű szövetséges, mivel különös évek elé nézünk és tervezzük a növekedést, illetve külföldi terjeszkedést. Az RTB House a sajátunknál nagyobb csapatot és rengeteg tapasztalatot hoz. Sok lehetőséget látunk a termékek szinergiájára is, mivel mindkét vállalat az e-kereskedelem területén tevékenykedik, és szolgáltatásait a Publikálókra alapozza. A felvásárlás minden szempontból nagyszerű hír a WhitePress számára és örülök, hogy részese lehetek!"

Mindazonáltal nemcsak a WhitePress számára köttetett előnyös üzlet. Az RTB House a platform felvásárlásával a digitális marketing egy egészen új területére lépett be egy olyan partnerrel, akivel még merészebb célokat és növekedési ütemet érhetnek el, mint korábban. Robert Dyczkowski, az RTB House alapítója és vezérigazgatója fogalmazta meg a legpontosabban a döntés hátterét:

Felismertük a WhitePress óriási potenciálját, mert hasonló fejlődési szakaszban van, mint az RTB House néhány évvel ezelőtt. A vállalkozásuk ilyen alapszintű megértése az, ami elhitette velünk, hogy valóban hozzájárulhatunk a WhitePress jelentős növekedéséhez, különösen a multinacionális terjeszkedésben szerzett tapasztalataink felhasználásával. A felvásárlás mindkét társaság piaci pozícióját erősíti, és remek lehetőség a sikerre."

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!