Frissítette az avatarokat a Facebook

Frissítette az avatarokat a Facebook
A Meta már javában készül a metaverzum létrehozására, és ez egy igen alapvető lépésben is megmutatkozik.

Ha a Meta valóban komolyan gondolja, hogy megépíti a metaverzumot, akkor ahhoz az is kell, hogy a felhasználók mindenhol azonosíthatóak legyenek – legalábbis ami a külsőt illeti. Gondolt erre a cég is, és nem is kellett sokat várni az összehangolásra - írja a hvg.hu.

A vállalat bejelentése szerint mától új külsőt kapott 3D avatarokat tesz közzé, ami a Facebookon, a Messengeren és az Instagramon is hasznáható. Az új dizájn lehetővé teszi, hogy ugyanazt az avatart használja az illető a Meta platformjain – beleértve ebbe a virtuális valóságot is.

A cég azt ígéri, az új avatarok sokkal valósághűebbek lesznek: jobban alkalmazkodnak az egyén stílusához, miközben az arcon is sokat lehet finomítani az előzőekhez képest. Megjeleníthetjük rajta például a hallást segítő implantátumot, de készülhet kerekesszékes avatar is. A cég gondolt a közelgő NFL-döntőre, így az alakok a döntőbe jutott két csapat mezét is magára ölthetik.

A Facebook azt ígéri, hogy a jövőben egyszerűbbé teszik majd az avatarok platformok közötti mozgatását, a Facebook és az Instagram között pedig már most lehet szinkronizálni a változásokat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Facebook