Franchise hálózatot épít Magyarországon a MINISO

Franchise hálózatot épít Magyarországon a MINISO
Öt éven belül legkevesebb 10-15 üzlet megnyitását tervezi a MINISO hazánkban a most induló franchise rendszere keretein belül. A webshop mellett jelenleg Budapesten négy helyszínen megtalálható vállalat havi szinten bruttó 100 millió forint árbevételt realizál. Üzleteikben olyan kollaborációs kollekciók termékeiből válogathatnak a vásárlók, mint a Medvetesók, a Disney vagy a Minyonok. Aki egyszer bemegy a „boldogság a legjobb” életszemléletet képviselő MINISO-ba, az biztos, hogy üres kézzel nem távozik.

2019 nyarán a fővárosi Árkád bevásárlóközpontban nyitotta meg kapuit Magyarországon az első MINISO, a japán ihletésű életmódtermékek forgalmazójának fogadtatása pedig olyan kiemelkedő volt hazánkban, hogy az ezt követő két évben újabb három egységgel gyarapodtak.

A cég magyarországi terjeszkedését és annak létjogosultságát jól jelzi, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány első évében inkább az üzletbezárás volt a jellemző, a MINISO újakat tudott nyitni, miközben dinamikusan nőtt a forgalmuk is. 2020-ban, amikor a pandémia miatt hónapokig rendkívül szigorú korlátozások között kellett élnünk, előbb a Westendben majd a Corvin Plázában nyitott új egységük, 2021-től pedig már a Mammutban is megvásárolhatók a termékeik.

Új életstílust teremtettek meg

A MINISO éppen meghódítja az egész világot: globálisan immár több mint 100 országban megközelítőleg 5000 üzletet üzemeltetnek. Sikerük pedig abban rejlik, hogy össze sem hasonlíthatók más márkával.

A cég kötelékében díjnyertes, világhírű designerek dolgoznak és olyan kollaborációs kollekciók termékeit forgalmazzák a teljesség igénye nélkül, mint a Medvetesók, a Disney, a Minyonok, a Marvel vagy a Toy Story. A licencszerződéseknek köszönhetően így olyan széles a cukitermékek választéka az üzleteikben, hogy azt senki nem tudja leutánozni.

Aki egyszer bemegy a MINISO-ba, az biztos, hogy üres kézzel nem távozik. És ez nem pusztán egy szlogen, hanem a valóság, a cég létrehozása ugyanis egy teljesen új életstílus megteremtését jelentette. A termékek fejlesztésénél a fogyasztók szempontjait tartják szem előtt, ami visszatér az esszenciához, és a természethez; divatosabbá, megbízhatóbbá teszi a termékeket, megfizethető árakkal.

Már a cég logója is magáért beszél: kialakítása egy bevásárlótáska képét idézi, amely egyszerű, de divatos, miközben tökéletesen mutatja az iparági jellemzőket, a fogyasztás fogalmát is kihangsúlyozza.

A MINISO üzleteiben és webshopjában a cuki fürdőszivacstól a mesehősös fejpántokon át egészen a mintás telefontokokig szinte minden megvehető. A vásárlók jelenleg az ajándék és írószer, az életmód, a játékok és plüssök, az egészség és szépségápolás, az elektronikai kiegészítők, a ruházat, az illatosítók és az utazás kategóriában válogathatnak több mint nyolcezer termék közül, ami nyáron a kozmetika és az étel-ital csoporttal egészül majd ki.

Jó befektetés a boldogság

A MINISO hazánkban most építi ki a franchise hálózatát, és a vállalkozó szellemű befektetőkkel együttműködésben még idén legkevesebb három üzletet terveznek nyitni. A hosszú távú cél, hogy a franchise-ban 5 éven belül újabb 10-15 üzlettel gyarapodjanak Magyarországon, Budapesten és vidéki nagyvárosokban egyaránt.

Hamar Anita, a MINISO Hungary business development managere közölte, Marco Tsai, Benny Tsai és Raymond Chong társtulajdonosok pontosan látják, mennyire jól működik a kialakított struktúra és egyértelmű fejlődési potenciált éreznek benne hazánkban.

„Vállalatunk a „boldogság a legjobb” életszemléletet képviseli, a boldogság pedig minden élethelyzetben jó befektetés. Jelenleg aktívan keresünk olyan üzletembereket, akik szívesen nyitnának MINISO boltokat Magyarországon. Franchise partnereinkkel ötéves szerződést fogunk kötni, segítünk számukra üzlethelységet találni és természetesen minden rendelkezésünkre álló tudást és tapasztalatot átadunk a számukra” – mondta, hozzátéve, hogy nemcsak az indulásnál segítenek a vállalkozóknak, hanem a későbbiekben is fogják majd a kezüket.

Hamar Anita közölte, az üzletbe most érdemes bekapcsolódik, mert páratlan, ami a MINISO-val történik. A japán ihletésű életmódtermékek forgalmazójának szinte heti szinten nyit új üzleteket Európában és várhatóan a közeljövőben hasonló dinamikában fognak terjeszkedni a közép-európai régióban is.

 

Fotó forrás: MINISO Hungary

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!