Első alkalommal került megrendezésre az Állami Vállalatok Humán Konferenciája

Első alkalommal került megrendezésre az Állami Vállalatok Humán Konferenciája
Hagyományteremtő jelleggel az idei évben először szervezték meg az Állami Vállalatok Humán Konferenciáját. Az esemény elsődleges célja, hogy a tudásmegosztás révén tovább erősödjön az állami vállalatok versenyképessége, munkaerő bevonzó képessége és a szféra vonzereje. A konferencia emellett választ adott arra is, hogy a közeljövőben milyen HR szakmai kihívásokra kell választ adniuk az érintett cégeknek.

A 2022. május 11-én megrendezett tudásmegosztó konferencián 32 vállalat felsővezetője vett részt, amelyet a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter nyitott meg. Az egész napos rendezvény során - többek között – a Szerencsejáték Zrt., a MÁV Magyar Államvasutak Zrt., az MVM Csoport, illetve a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. üzleti és HR szakmai igazgatói mellett a Magyar Állami Operaház főigazgatója is bemutatta a korábbi jógyakorlataikat, valamint modern, jövőbe mutató HR megoldásaikat annak érdekében, hogy a felmerülő szakmai kérdésekre és kihívásokra a lehető leghatékonyabb megoldással válaszolhassanak az állami vállalatok. A konferencián ezen túlmenően szó esett a hibrid munkavégzés kultúrájáról, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásáról, a digitális HR lehetőségeiről, a visszajelző vállalati kultúra erősítéséről, valamint a fiatal generáció megszólításáról is.

Mager Andrea beszédében kiemelte: „Az állami vállalatoknál közel 160 ezer munkavállaló dolgozik, ez a szektor egy szabad szemmel is látható szegmensét alkotja a munkaerőpiacnak, ezért esetükben a megfelelő minőségű HR funkció ellátása a munkaerőpiac jelentős részére közvetlenül is kedvező hatást gyakorol. És ha rendben van a munkavállalói állomány, akkor az ellátásbiztonság is jóval magasabb szintre kerül. Arról nem is beszélve, hogy egy krízis idején, mint amilyen például a COVID járvány volt, az állami vállalatok által nyújtott foglalkoztatási stabilitás példaértékű volt, és érdemben hozzájárult a járvány utáni gazdasági újranyitás sikeréhez. Ez megerősíti, hogy az állami vállalati szektor is képes komoly értéket teremteni a munkaerőpiacon, és sok tekintetben versenyképes alternatívát jelent a piaci vállalkozásokkal szemben”.

Mager Andrea

„Megtisztelő, hogy a nemzeti lottótársaság szervezhette meg az Állami Vállalatok I. Humán Konferenciáját. Meggyőződésem, hogy az esemény kiváló lehetőséget nyújtott arra, hogy azonosítsuk a közös vállalati kihívásokat, támogassuk és inspiráljuk egymást és ezáltal egy XXI. századi versenyképes munkaadó képét tudjuk nyújtani a jövő munkavállalói számára. Az elmúlt két év tanulságai alapján különösen fontosnak tartom a vezetői kapcsolatok további erősítését is, amelyre ez a rangos konferencia kitűnő lehetőséget biztosított.” – mondta dr. Bozóky Alex a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Bozóky Alex

A szervezők távlati célja, hogy hagyományt teremtve, az Állami Vállalatok I. Humán Konferenciája egy olyan stratégiai jelentőségű rendezvénnyé nője ki magát, ahol a résztvevő vállalatok friss, modern tudással felvértezve biztosítsák versenyképességüket a munkavállalói és munkáltatói piacon egyaránt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!