Egyre több hirdetés jöhet az iPhone-okra

Egyre több hirdetés jöhet az iPhone-okra
Bár az iOS esetében az Androidhoz képest tradicionálisan kevéssé kerülnek előtérbe rendszerszinten a különböző hirdetések, az Apple tervei alapján ez a helyzet változhat, ahogy a cég több hirdetési bevételt próbál kisajtolni a platformból.

Egyes értesülések szerint a jövőben egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a hirdetések a túlságosan látható, rendszerszintű hirdetéseket eddig csak elvétve alkalmazó iOS-ben - írja posztjában a Bloomberg rendszerint jól értesült újságírója, Mark Gurman, amit a hwsw.hu szemlézett. A cég ugyanakkor elsősorban saját fejlesztésű alkalmazásaiban kísérletezik a különféle reklámokkal, hirdetésekkel, és egyelőre úgy tűnik, hogy ez a jövőben is így marad.

A cég a legfrissebb pletykák szerint most a saját fejlesztésű Térképek appban teszteli a keresési tevékenységen alapuló hirdetéseket, így bármilyen üzlettulajdonos fizethetne a jövőben az Apple-nek azért, hogy egy találati listán előrébb kerüljön az alkalmazásban. Hasonló rendszert használ a cupertinói cég viszonylag régóta az App Store alkalmazás-piactéren is, ahol a fejlesztők tudják saját alkalmazásaikat promózni a keresési találatoknál.

Az Apple ezen a ponton a tervek szerint nem állna meg, így a Podcasts és a Books applikációban is megjelenhetnek majd a hirdetések, szintén keresési kulcsszavak alapján, a fentebb említett módon feltüntetve a találati listában. Nem kizárt emellett, hogy más versenytársakhoz hasonlóan az Apple is bevezet egy reklámtámogatott streaming-csomagot az Apple TV+ kínálatába. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: iphone, Hirdetés