Csalás vagy hatékony eszköz? Affiliate marketing a gyakorlatban

Csalás vagy hatékony eszköz? Affiliate marketing a gyakorlatban
A magyar e-kereskedelmi piac rekord nagyságú 32%-kal növekedett meg a 2021-es évben az előző évhez képest, megelőzve ezzel Bulgáriát, Lengyelországot, Horvátországot, és több környező ország piacát. A verseny egyre szorosabb lesz a piacon. Ahogyan egyre több külföldi szereplő lép be a magyar piacra, úgy az online hirdetésekben, a marketing területen is új, és költséghatékony eszközöket keresnek a webshopok.

Természetes, hogy az élesedő verseny hatására egyre több webshop fordul a teljesítmény marketing, ezen belül az affiliate marketing felé. Hiszen pontosan kívánják látni a befektetéseik megtérülését, nem szeretnék teljes büdzséjüket pusztán a kattintásokra kifizetni. Az affiliate marketing legfőbb előnye, hogy win-win helyzetet teremt, mivel mind a médiapartner, mind a webshop (a hirdető) nyer rajta. A webshop csak a megvalósuló forgalom után fizet, és akkor is csak az általa meghatározott jutalékot, a médiapartner pedig monetizálni tudja fennmaradó inventory-ját, új, kreatív hirdetési formákat tud kínálni a webshopoknak. " - mondja Pónya Anamy a Vivnetworks.com magyar affiliate manager csapatának vezetője. " A számok is alátámasztják ezt, hiszen a magyar affiliate bevételek hálózatunkban közel 50%-ot nőttek az előző évhez képest, tehát nagyobb mértékben bővült, mint maga a piaci növekedés. 13 éves működésünk alatt egyre gyorsabb ütemben növekszünk, pedig már így is a legnagyobb affiliate hálózat vagyunk Közép- és Kelet-Európában."- folytatja a tapasztalt affiliate manager.

"Ezzel együtt sokan vannak, akik még nem ismerik az affiliatet, vagy tartanak tőle. Őket arra bátorítom, hogy feltétlenül próbálják ki, hiszen semmit nem veszítenek vele, a médiapartnereknek teljesen ingyenes a regisztráció, a webshopok pedig a tényleges bevételeik után fizetnek utólagos elszámolással. Sok partnerünk rajtunk keresztül terjeszkedik külföldre, bőséges tapasztalatunkkal, és mindig helyi, anyanyelvi csapatunkkal segíteni tudjuk a webshopokat ebben, Európa bármely országban, de akár az amerikai kontinensen is tudunk fiókot nyitni a hirdető webshopjainknak. Központunkban 18 nyelven beszélnek munkatársaink. "- zárja gondolatait Anamy, a Vivnetworks.com affiliiate managere.
(X)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!