Budapestre jön az egyik legnagyobb startup verseny

Budapestre jön az egyik legnagyobb startup verseny
A Techstars Startup Weekend nevű háromnapos hétvégi ötletversenyt maga az amerikai alapító David Cohen nyitja meg.

A Startup Weekend egy 54 órás startupverseny, amelynek során az ötletgazdák a saját vagy egymás ötletein dolgozva juthatnak el akár a semmiből egy működőképes vállalkozás kidolgozásáig. Az április 9-11. között online megrendezendő esemény egyik különlegessége, hogy a világ egyik első és legjelentősebb startup akcelerátorának számító amerikai Techstars társalapítója, David Cohen sorozatvállalkozó és angyalbefektető nyitja meg.

Az angol nyelvű versenyre iparágtól függetlenül, korhatár nélkül bárki jelentkezhet egy innovatív, skálázható vállalkozásötlettel, az ország bármely pontjáról vagy akár határon túlról is. A hétvége alatt a versenyzőket tapasztalt üzleti és iparági mentorok segítik vállalkozásötletük és előadásmódjuk fejlesztésében. A legnépszerűbb ötletek az esemény vasárnapi zárónapján online közönség előtt is bemutatkozhatnak és a kiválasztottak akár a szervező Startup Campus idei inkubációs programjaiba is bejuthatnak.

A Startup Weekend többek közt olyan sikeres startupok indulását tette lehetővé korábban, mint a népszerű feladat automatizáló szoftver Zapier, vagy a ma már több mint 1 millió felhasználóval Brazília legnagyobb oktatási hálójának számító Agenda Edu.

A budapesti verseny globális partnere a Google for Startups és a GoDaddy Registry.

Az eseményre április 7-ig lehet jelentkezni.

Fotó: Startup Weekend

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!