Agyonhasznált stock fotókkal van tele az internet

Agyonhasznált stock fotókkal van tele az internet
Mindenki ismeri azt, amikor egy weboldalt böngészve valahogy ismerősnek tűnik egy-egy kép, mintha már láttuk volna valahol.

Biztosan találkoztunk már a kedves recepciós lány, a mosolygós doktor vagy a grafikont rajzoló ember fotójával a különböző weboldalakon. Ezek az úgynevezett  stock fotók, amelyeknek óriási előnyük, hogy gyorsan, olcsón és jó minőségben állnak rendelkezésünkre. Ugyanakkor mindegyikről látszik, hogy nem valós környezetben készültek, nem a weboldal mögötti cég mindenapjai jelennek meg ezeken. S mivel nagyjából minden oldalon egyformák ezért kezdenek elég unalmassá válni. Ezekkel a fotókkal a weboldalunk nem fog kitűnni, nem válik megjegyezhetővé sokkal inkább bele fog simulni a hasonló témájú weboldalak tömegébe.

A stock fotók azonkívül, hogy egy idegen „megjátszott” világot közvetítenek, nem használhatók egységesen minden országban, kultúrában. Sok esetben a gesztusok, a kifejezések mást vagy nem pontosan azt jelenthetik, amit a weboldal tulajdonosa üzenni kíván vele. Érdemes a weboldal megtervezésekor erre külön figyelmet fordítani és egy kicsit többet áldozni rá, hiszen az egyedi képekkel megjegyezhetővé válik termékünk, szolgáltatásunk. Az ingyenes vagy olcsó stock fotók pedig visszaköszönhetnek más üzenetű weboldalakról is.

A 15 leggyakrabban használt stock fotó típus itt nézhető meg.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!