A szakma érdekében egyesíti erőit a Kreatív és a MAKSZ

A szakma érdekében egyesíti erőit a Kreatív és a MAKSZ
A Kreatív és a MAKSZ vezetősége, Varga Gábor alelnök közreműködésével többkörös tárgyalásokat követően megegyeztek, hogy a jövőben közös lépéseket tesznek a hazai kommunikációs piac erősítése és a kreatív színvonal emelése érdekében. Az összefogás első lépéseként a Kreatív idén először nem írja ki a 11 éve megrendezésre kerülő Best.Net digitális fókuszú versenyét. Helyette a Maksz-szal közösen Pixel Perfect Awards néven új, komplex digitális versenyt indítanak novemberben, amiről a szerződést a héten írta alá a PPH Media ügyvezetője, Vándor Ágnes és a MAKSZ elnöke, Blaskó Nikolett.

A MAKSZ tájékoztatása szerint az új verseny szervezéséből a szövetséghez befolyt profitot teljes mértékben az utánpótlás nevelés támogatására fordítják ösztöndíjak és programok formájában.

A szakmának régóta kifejezett igénye egy korszerű kategória rendszerrel bíró, integrált digitális verseny. A digitális csatornákra fókuszáló Pixel Perfect Awards koncepciójának kialakításakor a szervezők rangos nemzetközi versenyeket vettek alapul, ezeket inspirációként használva tervezték meg az új verseny kategóriáit úgy, hogy azok relevánsak legyenek a helyi piacon, de a verseny középtávon nemzetközileg is rangos eseménnyé nőhesse ki magát.

A Pixel Perfect Awards erre az igényre született, a verseny egyedisége, speciális kategóriarendszere miatt a kiírók bíznak sikerében, és már középtávon a nemzetközi terjeszkedést tervezik. Az esemény az év utolsó hazai megmérettetéseként a Kreatív Apex 2022-es listáján a korábbi Best.Net-el azonos pontszámot fog érni.

A közös szervezésű verseny mellett, a két fél az éves szakmai rangsorok kérdésben is előrehaladott tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy feloldja a piacon a MAKSZ által szerkesztett M-lista és a Kreatív által kiadott Apex lista okozta félreértéseket és feszültséget. A listákkal kapcsolatos tárgyalások lezárására legkésőbb 2023 januárjáig adtak határidőt maguknak a felek.

A Pixel Perfect Awards kiírására és lebonyolítására a MAKSZ ügynökségek szakmai vezetőiből és a Kreatív főszerkesztőjéből álló munkacsoport alakult, a csapat szakmai vezetője Forgács Mariann a Be Social igazgatója. A Pixel Perfect Awards kategóriái, a nevezési feltételek és minden szükséges információ november elejétől lesz elérhető.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Kreatív, MAKSZ