A Z generációs sportolók új horizontot nyithatnak a sportszponzorációban

A Z generációs sportolók új horizontot nyithatnak a sportszponzorációban
Trunk Tamás Magyar A kategóriás válogatott versenyzőként kezdi a felkészülést alpesi síben a kerethirdetés alapján. A mindössze 18 éves sportoló, egyben Z generációs előadó, youtuber, felkészülését a 2021-22-es szezonra az osztrák Richard Leitgeb segíti, aki a pályafutását az idei évben a szlalomvilágranglista 96. helyén zárta, és 5 éve a világkupa rajthoz szükséges pontlimiten belül versenyez. A felkészülést a világkupás és európa-kupa győztes versenyzők versenyistállója, a Word Racing Academy programjában folyik családi és szponzori finanszírozásban.

Trunk Tamás a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata Újgenerációs szekciójának vezetője, sportmarketing kerekasztalok tagja, 30 ezer Instagram követővel, 39 ezer YouTube követővel rendelkező Z-generációs szakértő. A szponzorációhoz sem hagyományos módon áll hozzá, erről így vall:

„A mai gyorsan változó világ, a digitalizáció és a Covid időszaka mindenkinek megmutatta, hogy a sportmarketingben valóban új típusú együttműködésekre van szükség márkák és sportolók között, amik a közös, fenntartható történetet és a pályán kívül történő pillanatokat is előtérbe helyezik, különösen a digitális térben. Célom, hogy olyan újfajta vállalati-sportolói együttműködéseket ajánljak, ahol a sportszponzoráció területére még erősebben bevonjuk a közösségi felületeimet, vállalati előadásaimat, így egy ernyő alá vonom össze a sportfókuszú szponzorációban a tevékenységeimet! A sportolók gyakran nehezen mozdíthatóak a kötött edzőtáborok miatt. Richard Leitgeb abban is segít, hogy teljesen individuális tervem lehessen, így télen a síszezonban is továbbra is működjenek a vállalati előadásaim, és ő is érti, hogy a közösségi médiában a pozitív példamutatás mellett - ami a sportoló, mint karakte „purpose”-ére épül - az USA-ban már elfogadott „entertainment faktor” is fontos. Különösen a mi sportunkban, hiszen a sísportban a világkupa 30-on túl a klasszikus médiában ritka a versenyek közvetítése. Idén mégközelebb szeretnék jutni a világkupa rajt lehetőséghez!”

Richard Leitgeb, az osztrákok kiválósága, világkupa szintű síelő az együttműködés kapcsán elmondta: „A World Racing Academy számos top 10 és top 30 világkupa eredményt, és világbajnok helyezett versenyzőt is kinevelt. A WRA-nál tanultam meg a síelés „egyszerűségét" akkor, amikor azt hittem, már minden tudok a síelésről, nekik köszönhetem azt, ahova eljutottam. Ezt a lehetőséget biztosítom Tamásnak, és kordinálom számára az edzéslehetőségeket, hogy ő is elérhesse az ehhez hasonló eredményeket.”

„Épp úton vagyunk Dél-Tirolba, ahol a technika alapjait fogjuk letenni a World Racing Academy-vel, hogy Tamás a versenyszezonhoz közeledve később a kapuk között is kiválóan síelhessen. Miért biztosítom Tamásnak ezeket a lehetőségeket? Bár régóta ismerem őt, igazán jól ebben a szezonban ismertem meg. A céltudatossága, a munkamorálja alapján nagy potenciált látok, ha ki tudja használni az edzéslehetőségeket. Eddig is meg voltak nála az áttörő sikerhez szükséges elemek, de a csavarok rosszul voltak összeillesztve. Készen állok rá, hogy helyesen rakjam össze a rendszer darabjait. Tudom, hogy Tomi profi cipő, és sportcipők tekintetében, de a sícipők terén, és különösen a sícipő és síléc közötti erőátvitelben a WRA-val nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttem. Pontosan ebben tudom őt segíteni, és azt szeretném, ha visszatekintünk az év végén, azt mondhassuk: „wow, ez aztán egy hihetetlen jó szezon volt, és tovább előre! “

Tamás az idei évtől Völkl-Dalbello-Marker felszerelésben kezdi a szezont, ahol sikerült a világkupások szűk körében elérhető felszerelés kontingenséből a technikai sportban fontos anyagokhoz hozzájutnia.

Az alpesi síben is kimagasló jelentősége van a mérésekre alapuló atlétikai és erőnléti felkészülésnek. Tamás felkészülését az a Daniel Müllner segíti, aki a bécsi Kraftwerkstatt alapítója és korábban az ÖSV az Osztrák Síszövetség válogatott alpesi síelőit is felkészítette.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Trunk Tamás

Trunk Tamás