A MITTE újította meg a kiskőrösi Petőfi intézmények arculatát

A MITTE újította meg a kiskőrösi Petőfi intézmények arculatát
A Petőfi 200 emlékév részeként az ügynökség újította meg és vezette be integrált kampányok keretében a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, illetve a János Vitéz Látogatóközpont új arculatát, valamint létrehozta a város hosszú távú kommunikációs és kreatív stratégiáját.

Kiskőrös 1861 óta ápolja és őrzi tudatosan Petőfi Sándor örökségét. A költő születésének 200. évfordulója alkalmából a MITTE Communications feladata a város és a kiemelt intézményekhez kapcsolódó kommunikációs és kreatív stratégia megtervezése és megvalósítása volt arculattervezési, sajtó, social, illetve hirdetési feladatok mentén. A Kiskőrös várost turisztikailag újrapozicionáló és népszerűsítő kampány a költő szülővárosának kulturális örökségét és jelentőségét emelte ki.

Az ügynökség a bicentenáriumra egyedi arculatot is tervezett, amelyet egy, az országos médiumokat is megszólító sajtótájékoztatón mutattak be 2022. március 15-én. A logó Petőfi Kiskőrösön található szülőházának illusztratív átiratát jeleníti meg nemzeti színű zászlóval.

A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumot, Magyarország első irodalmi emlékházát idén októberben avatták történelmi emlékhellyé a Petőfi 200 emlékév alkalmából. Az intézmény az évfordulóra megújult terekkel és kiállításokkal is gazdagodott. A Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum megújult arculatában a korszak hangulatát megelevenítő kézírásos tipográfia kap kiemelt szerepet. Ez mind a logóban, mind az intézmény weboldalán és a hozzá kapcsolódó kiadványban visszaköszön, a kék szín néhány árnyalatával kiegészülve.

A János Vitéz Látogatóközpont a technológia és a tradíció, a szórakoztatás és tudásmegosztás ötvözésével egy interaktív játékos labirintusban hozza közelebb az érdeklődőkhöz Petőfi költeményének helyszíneit, alakjait és cselekményét. Az intézmény megújult arculata a hagyományos népművészeti motívumok modern, letisztult átiratára épül. Az arculattal együtt a Látogatóközpont belső terei is megújultak, melyet a MITTE sajtó, social és hirdetési kampánnyal együtt népszerűsített.

Az intézmények esetén az ügynökség célja könnyen átlátható, színes, informatív weboldalak és kiadványok létrehozása volt, amelyek alkalmasak a kiállításokról készült gazdag képi tartalmak, a tömör információmegosztás, illetve az arculati színek, formák bemutatására. Az oldalak esetén további kiemelt szempont volt az egyértelmű használat és a könnyű kezelhetőség, valamint a reszponzív kialakítás, így minden eszközön minőségi felhasználói élményt nyújtanak.

A Petőfi 200 emlékév kiskőrösi nyitóeseményéhez, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum történelmi emlékhely avatásához, valamint a János Vitéz Látogatóközpont megújulásához fűződő kampányok összesen közel 200 országos és megyei sajtómegjelenést eredményeztek, cikkek, személyes és online interjúk, valamint televíziós riportok és híradós tudósítások formájában.

A Kiskőrös városával való együttműködést több kiemelt kulturális és városkommunikációs feladat alapozta meg az ügynökség életében. A MITTE tervezte meg és vezette be a Reformáció 500 program arculatát és koordinálta a kiemelt hároméves esemény sajtó- és socialkommunikációját, imázsfilmet készített, illetve ajándéktárgyakat és kiadványokat tervezett. A Budavári Önkormányzat arculatának megtervezése és bevezetése, illetve a Budapest Brand megbízásából a főváros megújult arculatának kommunikációs bevezetése is az ügynökséghez kapcsolódott. Tokaj Hegyalján, Mádon a Szent Tamás pincészet és a helyi gourmet és bisztro étterem, illetve boutique hotel pozícionálásával a kisváros egyedi turisztikai vonzerejét erősítette az ügynökség.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!