A FLOW PR lett az MSD Animal Health közép-európai social media lead-ügynöksége

A FLOW PR lett az MSD Animal Health  közép-európai social media lead-ügynöksége
Az MSD Animal Health a FLOW PR-t bízta meg regionális lead-ügynökségi feladatokkal. A FLOW PR Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Lengyelországban és Magyarországon felel az állatgyógyászati piac egyik legnagyobb szereplőjének online és közösségimédia-aktivitásainak stratégiájáért, koordinálásáért és megvalósításáért 2023 márciusától kezdődően.

Az MSD Animal Health az amerikai székhelyű, globális Merck Sharpe & Dohme gyógyszervállalat tagja, az állatgyógyászati piacon évek óta az egyik legmeghatározóbb szereplőként van jelen. A vállalat vakcinákat, parazitaellenes készítményeket és további innovatív állategészségügyi termékeket, valamint szolgáltatásokat kínál.

Az MSD Animal Health és a FLOW PR együttműködése 2016 elején kezdődött, ekkor kapott megbízást az ügynökség a vállalat magyarországi online kommunikációjának támogatására.

Az MSD Animal Health 2020-ban indította el globális POFT kampányát, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás okozta, társállatok egészségét érintő kockázatokra, melyek a melegebb őszi és téli hónapok, illetve az általánosságban vett magasabb hőmérséklet következtében jelentkeznek. A kezdeményezésen belül a weboldalon a gazdik és állatorvosok további hasznos információkat kaphatnak ahhoz, hogy az év egésze folyamán megfelelő védelmet biztosíthassanak kutyáik és macskáik számára. A FLOW PR a POFT kampány megvalósítását is végezte Magyarországon és Romániában, illetve emellett elindította a Kisállatorvos podcastot, melyben a meghívott állatorvosoktól tanulhatnak a hallgatók a paraziták elleni védekezésről, a vakcinázás fontosságáról, a kedvencek egészséges táplálásáról és ápolásáról - azaz mindarról, amit egy felelősségteljes gazdinak tudnia kell. Az első évad elérhető a népszerű platformokon, és a https://kisallatorvospodcast.buzzsprout.com oldalon.

2023-ban az MSD Animal Health kisállat-üzletágának régiós kommunikációjával a FLOW PR-t bízta meg a gyógyszergyár. Ezzel a FLOW PR regionális lead-ügynökség lett, amely Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Magyarországon menedzseli az online és közösségimédia-kommunikációt. A megbízás a helyi közösségimédia-oldalak stratégiájának megtervezésére, tartalommenedzsmentjére, a vállalat weboldalaira történő tartalomgyártásra, továbbá a partnerügynökségek munkájának koordinálására vonatkozik.

„A régió egyik meghatározó állategészségügyi vállalataként kiemelten fontosnak tarjuk az állattartással kapcsolatos edukációt és a tudományosan, szakmailag hiteles információk terjesztését. Ezt a tevékenységünket összehangoltan, a régió sajátosságaira, a helyi szabályozásokra figyelemmel szeretnénk tovább erősíteni” – mondta el Mohos Anita, az MSD Animal Health közép-európai regionális marketingkampány menedzsere.

„Magyar ügynökségként nagy sikernek tekintjük, hogy újabb regionális kampányt szervezhetünk. 2015 óta része növekedési stratégiánknak, hogy minél több határon átnyúló megbízást nyerjünk el vezető ügynökségként. Különösen megtisztelő az MSD Animal Health bizalma, hiszen ezt a feladatot már másodjára kapjuk meg, immáron kibővített földrajzi területen” – jelentette ki Szabados Krisztián, az ügynökség ügyvezető igazgatója.

A FLOW PR a Splendidea Communications Kft. integrált vállalati kommunikációs kampányokat végző divíziója.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!