A Dreher Sörgyárak a vállalat történelmét bemutató kisfilmekkel ünnepli a nőnapot

A Dreher Sörgyárak a vállalat történelmét bemutató kisfilmekkel ünnepli a nőnapot
A Dreher Sörgyárak a nőnaphoz kapcsolódóan háromrészes animációs rövidfilmsorozatban mutatja be a nők szerepét a sörgyár, a márka és a magyar sörgyártás történetében.

A nemzetközi nőnap a sokszínűséget és a befogadó kultúrát elkötelezetten támogató Dreher Sörgyárak életében is kiemelt alkalom. A Dreher a kisfilmekkel köszönetet is mond minden női kollégájának, akik a vállalat közel 170 éves történelme során részt vettek a dreheri örökség építésében, a hagyományok ápolásában, és akiknek a jelenléte, munkája nélkül elképzelhetetlen lenne a sörgyár és a magyar söripar is.

A Dreher Söripari Emléktár művészeti tanácsadója, Dr. Török Róbert közreműködésével készült filmek a nők szerepét és az elhivatott munkájuknak köszönhető eredményeket helyezik középpontba. Szerepelnek bennük a Dreher-dinasztia női tagjai, akik több generáción keresztül vettek részt a családi cégből világszerte ismertté vált gyár életében, a női dolgozók, akik a második világháború utáni helyreállítási időszaktól kezdve egyre nagyobb arányban vállaltak munkát az államosított sörgyárban, és a napjainkban a Dreher Sörgyárakban dolgozó több száz női kolléga, akik szintén tovább írják a dreheri történelmet a 21. században.

„Kampányunk célja kettős: elsősorban szeretnénk publikusan is megköszönni és méltatni vállalatunk mindenkori női dolgozóit, akik a sördinasztia alapításától, a hőskortól kezdve a huszadik század viszontagságain át egészen napjainkig fontos és nélkülözhetetlen szerepet játszanak a Dreher életében. Másfelől pedig a Dreher család izgalmas és mozgalmas életét, a közel 170 éves Sörgyárak kalandos történelmét meséljük el a nagyközönséggel – középpontban a dreheri örökséggel, a sörgyártás generációkon átívelő hagyományával” – meséli a kampány céljáról Szabó Ibolya, a Dreher Sörgyárak vállalati kapcsolatok vezetője.

A kisfilmeket a Dreher saját felületein (közösségimédia-oldalain és honlapján) lehet megnézni:

A hőskor
A szocializmus
A jelen

A Dreher Sörmúzeum állandó kiállítása március 8-án a hölgyek számára ingyenesen látogatható, ahol mélyebben is megismerhetik a dreheri történelmet és örökséget.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!